Hlavní obsah

Hrál jsem v mnohem větším mrazu, poukazuje sparťanský stoper Kadlec

Rynholec

Teploměr v Rynholci se v sobotu před polednem blížil mínus deseti stupňům, ve stínu byl i pod nimi. Sparta si ale v přípravném duelu na umělé trávě poradila s Teplicemi hladce 4:0 a téměř tisícovka diváků viděla z její strany i pohledný fotbal. Její podzimní stoperská dvojice Mazuch - Kadlec soupeře prakticky k ničemu nepustila. Nejen s výsledkem byl spokojený i Michal Kadlec, který poukázal, že zažil mnohem větší mráz...

Sparta v přípravě rozstřílela TepliceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Teplice jste rozstříleli. I když jde o přípravu, je takový výsledek povzbuzením?

Určitě. Tak výrazné vítězství jsme rozhodně nečekali. Z přírodní trávy a příjemného počasí ve Španělsku jsme přešli do mrazu a na umělou trávu, což je určitě velká změna. Ale zápas i v náročných podmínkách splnil, co jsme od něj čekali.

Jaké to bylo, nastupovat na trávník, když teploměr ukazoval téměř mínus deset stupňů?

Zažil jsem už větší mráz. Když jsem působil v Leverkusenu, hráli jsme v Trondheimu v mínus dvaadvaceti stupních. To bylo mnohem horší. Tenkrát jsme hráli nejen v čepicích, ale i kuklách, což se běžně nesmí. Vyhráli jsme tam 1:0. Pro fanoušky je to mnohem horší, ti se nehýbou. Tohle bylo ještě přijatelné. Bereme to tak, že v Rostově může být ještě hůř, podmínky nezměníme, musíme se s tím poprat. Být jenom v teple nebo posilovně by také nebylo úplně ideální.

Nebylo by ale lepší, kdybyste obě španělská soustředění absolvovali jako jeden blok?

To je otázka... Kdybychom byli spolu zavření tři týdny, také by to nebylo to pravé ořechové. Změna podmínek ideální není, uvidíme, co z toho bude, ale kdybychom byli jenom v teple, mohlo by to být kontraproduktivní.

Nebojíte se na zmrzlé umělce zranění?

Do určité míry ano. Musíme si dávat pozor, i když v zápase je to složité, protože se soustředíte na hru. Na umělce neuděláte pohyb, který je běžný na přírodní trávě, a když padnete třeba na koleno, je to, jako byste spadli na led.

Proti Teplicím nastoupily posily Néstor a Vatajelu. Budou podle vás pro Spartu přínosem?

Na Néstorovi je vidět, že je dobrý fotbalista, dokázal to i vstřeleným gólem. Bogdan si zvyká, ale i on bude přínosem. Jeho kvalita se ještě víc projeví na přírodní trávě. Oba v tréninku tvrdě makají, chtějí se prosadit.

Jak jste vzali Tiémoka Konatého, který byl vyřazen na začátku podzimu, když si chtěl vynutit přestup ze Sparty?

Vzali jsme ho naprosto normálně. Každý si zaslouží druhou šanci, každý jsme udělali někdy chybu, ale neměla by se opakovat. Teď je na něm, jak šanci využije.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 11. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 10. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 11. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice