Hlavní obsah

Fotbalový trenér Straka v Plzni skončil

Václav KozákPrávo

Mise trenéra Františka Straky v Plzni v pátek skončila. Vedení fotbalového klubu Viktoria potvrdilo, že pro příští sezónu bude hledat jiného kouče. "Ceníme si práce a celkového přínosu trenéra Straky, ale dohodli jsme se, že spolupráce nebude pokračovat," uvedl prezident Viktorie Plzeň Ladislav Valášek.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Už v průběhu týdne upozornil na to, že klub musí při vyjednávání o případném prodloužení smlouvy s ambiciózním "Franzem" brát ohledy na omezený rozpočet. "Nakonec jsme se rozhodli i s ohledem na to, že trenér Straka má další nabídky i ze zahraničí a plzeňský klub se potřebuje co nejdříve začít připravovat na novou sezónu dle požadavků nového trenéra," doplnil včera Valášek.

Jméno Strakova nástupce ale zatím prozradit odmítl.  "Pochopitelně, že máme představu o kandidátovi. Měl by být opravdový profesionál, s nejvyšší kvalifikací. Výhodou by určitě byla úspěšná hráčská kariéra, zahraniční zkušenosti a možnost dlouhodobějšího a koncepčního působení. Co se týká jmen, bylo by netaktické prozrazovat, jednání opravdu nyní teprve rozbíháme," řekl Valášek.

Sám Straka přiznává, že dává přednost zahraničnímu angažmá. "Bylo by ode mě nekorektní, kdybych jednání s Plzní protahoval. Záchranou v lize byla moje mise splněna. Vedení Viktorie mělo snahu mě udržet, ale pro mě je priorita zahraničí," řekl Právu Starka. Ani on ale zatím nechce upřesnit, jaká nabídka ho za hranicemi láká

Reklama

Související témata: