Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 0:0Střelci trefovali jen tyč nebo ochranné sítě, Ďolíček se gólu nedočkal

Robert NeumannSport.czPrávo

Bezbrankovou remízou skončil sobotní duel 18. kola první fotbalové ligy mezi Bohemians 1905 a Slováckem. Oba týmy si sice připravily několik šancí, jejich realizace ale nezvládly. Stínem utkání byla ošklivá srážka domácího brankáře Berkovce se spoluhráčem Krchem v prvním poločasu, po níž museli oba střídat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní hráči Bohemians - archivní snímek.

Článek

Zápas začal svižně, do páté minuty Ďolíček viděl tři šance. Tu první měl hostující Hofmann, ke kterému na zadní tyč dolétl centr. Berkovec zelenobílé skvělým zákrokem podržel. Vzápětí domácí Mašek v solidní pozici vypálil z jedné vysoko nad. V 6. minutě se hnali na jediného obránce Slovácka Mašek s Kabajevem, jenže ruské zimní posile, pro kterou byl zápas premiérou v české lize, míč po přihrávce od Maška odskočil.

Po hluché pasáži Ďolíček v 29. minutě ztichl. Po nepříjemné srážce Berkovce s kapitánem Krchem přišli Klokani najednou o dva hráče. Mezi tyče si stoupl Fryšták, který se v závěru poločasu nedomluvil s Havlem, jenž si dal málem vlastní gól. Hostující Navrátil ale odkrytou branku netrefil.

V 53. minutě byl blízko gólu Kabajev, který zakončoval z malého vápna. Heča, který chytal jubilejní 100. zápas v dresu Slovácka, jeho střelu fantasticky kryl. Po hodině hry chyběly Havlovi jen centimetry, aby přivedl domácí do vedení. Jeho pokus ze 17 metrů skončil na tyči.

V 69. minutě pro změnu několik „čísel" scházelo Kabajevovi, který nebezpečně hlavičkoval.

Za hlavu se krátce poté chytal Tetteh, který nikým neobtěžovaný vystřelil po Navrátilově přihrávce z osmi metrů do ochranné sítě za brankou. V 87. minutě se v další příležitosti zjevil Kabajev, vítězem jejich minisouboje byl ale opět Heča. Zápas tak dospěl k bezbrankové remíze.

18. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Orel - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Jirásek, Buchta - Civič, Šumulikovski, Reinberk, Daníček. Diváci: 4338.
Bohemians: Berkovec (32. Fryšták) - Dostál, Buchta, Krch (33. Šmíd), Švec, Havel - Hubínek, Jirásek - Mašek, Kabajev, Bartek (75. Luts). Trenér: Koubek.
Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič (46. Šimko) - Šumulikoski, Daníček - Navrátil, Havlík, Tetteh (90. Biolek) - Koné (80. Zajíc). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: