Hlavní obsah

Pocta pro Slavii! Hráčem měsíce je Sýkora, mezi trenéry dominuje Šilhavý

Praha
Aktualizováno

Famózní vstup Slavie do jarní části ePojisteni.cz ligy se odrazil i v anketě Hráč a Trenér měsíce. Obě kategorie totiž v únoru ovládli právě zástupci sešívaných. Za nejlepšího fotbalistu zvolili vybraní novináři záložníka Jana Sýkoru, na poli koučů zvítězil jeho nadřízený Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 proti Příbrami.

Článek

Píše zajímavý příběh. Třiadvacetiletý levý záložník Jan Sýkora byl v zimě nejžhavějším zbožím na ligovém trhu. Zájem o něj projevily všechny kluby první trojky, tedy Plzeň, Slavia i Sparta. Viktoria ho vychovala, Letenští na něj zase měli předkupní právo, jenže on si vybral nabídku z Edenu!

Hned úvod jara naznačuje, že jeho přestup z Liberce nebyl pro Slavii rozhodně promrhanou investicí. Velmi dobrým výkonem pomohl Sýkora k domácí výhře 2:0 nad Jihlavou, pak exceloval v Příbrami. Gólem a třemi asistencemi se podílel na vysokém triumfu hostů v poměru 8:1, což je nejvyšší venkovní výhra v ligové historii!

„Jsem za ocenění rád. Odehrály se jen dva únorové zápasy a samozřejmě se hodnotí jednodušeji, když mi oba dva vyšly. Moc rád bych také na tuto cenu navázal. Řadím ji ve své kariéře vysoko. Dokázal jsem vstřelit nejrychlejší gól v Evropské lize, hattrick v Larnace či první starty v reprezentaci. Ocenění hráč měsíce řadím na podobnou úroveň," poukázal Sýkora, když přebral ocenění od Ligové fotbalové asociace.

Je teprve začátek jara, ví kouč

Trenér Jaroslav Šilhavý zatím skvěle zvládá přetlak hvězd v kabině Slavie. Jeho tým ze všech aspirantů na titul produkuje nejlepší fotbal.

„Je to především ocenění celého týmu a všech hráčů. Ovšem je to jen začátek jarní části sezóny. Ještě nás čeká hodně důležitých zápasů," zdůraznil Šilhavý.

Ocenění Trenér měsíce k němu putuje už potřetí v této sezóně.

Reklama