Hlavní obsah

Emoce o přestávce i hvízdání na hráče. Rada bude léčit Spartu hodně dlouho

Praha

Kouzlo nového koštěte na Letné výsledkově nezafungovalo. Fotbalisté pražské Sparty při debutu nového trenéra Petra Rady jen remizovali se Zlínem 0:0. Pokud vedoucí Slavia vyhraje v Liberci, může vicemistr ztrácet devět kol před koncem ligy na titul již propastných 11 bodů... „Taková situace ještě nenastala, ale ztráta by už byla hodně velká. Sparta se ale musí i tak prát dál,“ zdůrazňuje Rada.

Petr Rada po své premiéře na lavičce SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Co si myslí sparťanští fanoušci o příchodu trenéra Rady?

Již po třech minutách se energicky zvedl z lavičky. Když bylo třeba hráče na něco upozornit, tak na ně ostře zahvízdal, čímž je Petr Rada známý. A když Sparta přežila v první půli tutovky Zlína a musela být ráda, že šla do kabin za stavu 0:0, přišla v kabině jeho chvíle.

„Byl emotivní, ale v normě. Hlavně se nás trenéra snažil povzbudit a nakopnout do druhého poločasu," popisuje mladý záložník Aleš Čermák.

„Ve fotbale to tak někdy nefunguje, že lze po třech dnech mávnou kouzelným proutkem a všechno změnit," poukazuje zkušený Michal Kadlec, že nový kouč nastoupil teprve v úterý.

Hned během prvního zápasu trenér nejspíš zjistil, že Sparta má víc problémů, než si představoval. Ani závěrečná přesilovka po vyloučení Matejova jí k výhře nepomohla.

Ať se někteří marodi vrátí, modlí se

„Problémy jsou všude. Na hráčích jsme pracovali, musíme ctít i kvalitu soupeře, který je pátý v tabulce. Přesto jsme měli zápas dotáhnout do vítězného konce. Jestli tu problém byly, já se za nimi neohlížím," ujišťuje Rada.

Také on však okamžitě narazil na rozsáhlou marodku, která se již od loňského jara prakticky netenčí. „Někteří hráči jsou zranění, a když bychom potřebovali do sestavy v průběhu utkání sáhnout, tak je teď nemáme k dispozici. Třeba na špičku směrem do útoku nemůžeme hru oživit," kaboní se kouč.

A to po reprezentační přestávce poveze schlíplé mužstvo do Edenu na hřiště rozjeté Slavie.

„Během pauzy by se měli někteří marodi zapojit - snad Pulkrab a Lafata. Potřebujeme i Costu, který půjde na rezonanci, problémy má ale pro změnu Mareček, jehož jsme museli střídat. Bude snaha kádr rozšířit, aby byla pro derby větší možnost výběru," líčí Rada, jehož na Letné čeká léčení hluboké herní krize.

Reklama

Související témata: