Hlavní obsah

Ostrý start se blíží. Jak rychle začne Sparta pod Stramaccionim fungovat?

Praha

Cíle zůstávají tradiční. Postoupit do základní skupiny Evropské ligy, vrátit na Letnou mistrovský titul a posléze postoupit do Ligy mistrů. Fotbalová Sparta za jejich splněním půjde ve zcela novém složení po revolučních investicích do realizačního týmu italského kouče Stramaccioniho a devíti zahraničních posil. Času je však minimum a hlavní otázka tedy zní, jak rychle může nový projekt začít fungovat?

Ben Chaim přišel do Sparty se zdravotními problémyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nastoupí Tomáš Rosický za Spartu ve čtvrtečním utkání proti Arnhemu?

Sparta bude bez režiséra hry

Domácí generálka během dnešního večera s Vitesse Arnehm (od 20:00), pak už příští čtvrtek úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy na hřišti lepšího z dvojice Irtyš Pavlodar - Crvena Zvezda Bělehrad.

„Sparta v čele s Tomášem Požárem udělala skvělou práci a získala nejlepší dostupné hráče z české ligy v čele s Lukášem Štetinou nebo Vukadinem Vukadinovičem," pochvaluje si trenér Andrea Stramaccioni. „Další posily jsme konzultovali s vedením klubu v průběhu času. Tak tři nebo čtyři noví hráči by mohli být v základní sestavě hned od začátku sezóny. I s ohledem na jejich zdravotní stav," avizuje italský kouč.

V tom může být další háček. Marodka se ještě během přípravy zase plní a takový Izraelec Tal Ben Chaim zatím do přátelských duelů vůbec nezasáhl.

„Prošel zdravotní prohlídkou bez problémů. Utrpěl však svalové zranění v posledním utkání sezóny a jeho týmu poté skončila sezóna. Nebyl dostatečně léčen, takže my teď napravujeme chybu někoho jiného... Zranění není vážné, jen jsme nechtěli riskovat, že začne trénovat nedoléčený," ujišťuje Stramaccioni.

Hráči potřebují čas, ale jsou učenliví

Stejně tak dává čas návratu Tomáše Rosického, který stihl závěr posledního zápasu na soustředění v Rakousku.

Jak by měla hra nové Sparty vypadat? „Budeme mít čtyři obránce, tři záložníky plus dvě křídla a jednoho útočníka, který bude zakončovat ofenzivní práci týmu," avizuje Ital rozestavení 4-3-3. „Potřebujeme čas pro hráče, aby pochopili, co po nich chceme. Nemám o ně strach, všichni jsou velmi koncentrovaní a učenliví. Od týmu očekávám v každém zápase nasazení a poctivost od úvodní minuty," zdůrazňuje.

Není těžké uhodnout, v kom spatřuje největší konkurenty na české scéně. „Na prvním místě jmenuji Slavii, které sehrála vynikající přípravné zápasy. Dobře doplnila úspěšný kádr z minulé sezóny, kdy byla mistrem. Slavia bude náš největší soupeř, ale velmi nebezpečná je také Plzeň. Chovám k ní respekt, viděl jsem její velmi dobré zápasy s italskými týmy," poukazuje Stramaccioni.

Reklama