Hlavní obsah

Až na dno! Hráči se mají v Boleslavi dobře a nebojují, prská Uhrin

Mladá Boleslav

Jsou v šoku. Fotbalisté Mladé Boleslavi doma i potřetí prohráli a propadli se na samé dno ligové tabulky. Trenér Dušan Uhrin je velmi zklamaný z výkonu svých hráčů. "Takovýmhle způsobem nemůžeme vyhrát nad nikým! Ani kdybychom hráli druhou, třetí ligu," láteří po duelu s Libercem (0:3).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Mladé Boleslavi Lukáš Magera po prohraném zápase s Libercem.

Článek

Všechno špatně. Bolka se hned na startu sezóny topí.

„Potřebujeme se zlepšit střelecky, ale hlavně v obranné fázi. Každý balón nakopnutý do naší obrany je pro nás nebezpečný," poukazuje Dušan Uhrin.

„Propadli jsme v bojovnosti a v obranné řadě, ve které byl jediný dobrý Stronati. Ostatní obránci hráli špatně. Liberec si vítězství zasloužil, do všeho šel stoprocentně, což nám chybělo. Propadali jsme v osobních soubojích, chyběla nám bojovnost," kritizuje Uhrin.

„Takhle to dál nejde, asi jsou někteří hráči v Mladé Boleslavi moc spokojení. Výkonnost některých je hodně kolísavá, musím se nad tím zamyslet," naznačil, že bude muset učinit radikální opatření uvnitř hráčského kádru. „Musíme se dát dohromady, současný stav mužstva není o trénování, ale o myšlení hráčů. Je to v jejich hlavách."

Mladíci si bez opor poradili

Naopak Slovanu je hej. Liberecký kouč Jindřich Trpišovský přitom zdůrazňuje, že má mužstvo hodně mladé. Když proti Boleslavi nastoupilo bez několika zkušených hráčů (Kúdela, Kerbr, Bartl), tak jeho věkový průměr nepřesahoval třiadvacet let.

„Měli jsme aktivní vstup do utkání a podařilo se nám vstřelit vedoucí branku. Boleslav má kvalitní mužstvo s vysokými hráči a nechtěli jsme se dostat pod jejich tlak, což se nám povedlo vysokým napadáním a gólem, který jsme dali ze standardky. Ve druhé půli, když měla Boleslav tlak, jsme dali druhý gól z brejku," popisuje cestu ke třem bodům.

"V Boleslavi se nehraje lehce, body jsme získali dřinou a nasazením. Od tohoto přístupu nesmíme v příštích zápasech ustoupit. Chválím mužstvo, jak hrálo dobře, i fanoušky, kteří přijeli ve velkém počtu a mužstvu oslabenému o zkušené borce hodně pomohli," kvituje Trpišovský.

Reklama