Hlavní obsah

Altintop? Žhavé téma. Tvrdík je znechucen. A ještě do toho zamotal duhové vlajky

Nech si to, hraješ bídně, nebojuješ, snad ani nejsi hoden nosit červenobílý dres, dali jasně najevo fandové Slavie, co si myslí o působení jedné ze zvučných posil, která přišla do Edenu před touto sezónou. Halil Altintop vskutku neoslňuje. Byl i u nevalného vystoupení Slavie u sousedů v Ďolíčku. S Bohemians hráli sešívaní 0:0, fandové po boji dali najevo rozčarování. Dres, který Altintop hodil do kotle, mu přistál zpět na trávníku. Příznivci jsou ovšem rozpolceni. Z chování vůči Altintopovi a nejen z toho je znechucen šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Halil Altintop.

Článek

Po zápase se Altintop musel smířit s nepříjemným okamžikem. Jindy nadevše ceněný originální dres mu hodili pod nohy.

„Proč by mu ten dres nehodili zpátky?" klade si na facebooku řečnickou otázku jeden z fandů a odkazuje na nevalné výkony hvězdného hráče, zatímco jiní odkazují, že se v posledním případě jen vezl s celým týmem, kterému se nedařilo.

„Takové fanoušky nepotřebujeme," píše jiný příznivec s tím, že by „vraceče" propříště ani nepustil na stadión.

Potěšen z celé situace není ani Tvrdík a také to dává najevo na sítích. „Jsem znechucen jak z chování k Halilovi, tak z přeškrtnutých duhových vlajek, pro tyhle fanoušky fotbal neděláme," zamotal do svého sdělení s rozhořčením i jednu ze zjevně negativních reakcí fandů na nedávno uskutečněný festival LGBT (zkratka zahrnující osoby s menšinovým sexuálním zaměřením). Tato pražská akce se opět stala mediálním tématem. Právě duhová vlajka je symbolem LGBT.

Ale zpět k fotbalu. Zastání Altintop našel i u trenéra Jaroslava Šilhavého. A nově i u některých fandů, kteří chtějí svorně podpořit tým v důležité chvíli. Před odvetou play off LM skupina příznivců přišla s iniciativou ´Všichni jsme Halil´.

„Před středečním zápasem s APOELem musíme být jednotní! Halil je členem týmu stejně jako Škoda či Bořil. Je škoda, co se stalo, ale už to nezměníme. Nyní je na nás opět ukázat tu skvělou stránku fanoušků Slavie a pomoct ve středu našim borcům na hřišti!" napsali na sítě, což s potěšením přijal i Tvrdík a oznámil, že Altintopův dres skončí v muzeu Slavie.

Reklama

Související témata: