Hlavní obsah

Asi vyhlásím útok na střelce roku, směje se teplický záložník Rezek

Teplice

Skvostnou střeleckou bilanci z posledních dvou ligových zápasů má teplický fotbalový záložník Jan Rezek. Po vstřeleném gólu v předešlém kole první ligy do sítě ostravského Baníku na jeho hřišti se dokonce dvakrát trefil v nedělním domácím duelu s Jihlavou (3:1). A výrazně tak přispěl k nečekaně vysoké produktivitě týmu, která činí deset branek po pěti kolech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplice vyhrály v 5. kole první fotbalové ligy nad Jihlavou 3:1. Dvěma góly k tomu Severočechům pomohl zkušený Jan Rezek. Na snímku střílí hlavou první gól.

Článek

Jak se cítíte v roli kanonýra?

Asi vyhlásím útok na střelce roku (úsměv). Samozřejmě mám ze svých gólů radost, ale zase tolik to neprožívám. Vážím si i každé asistence. V Plzni jsem měl v jedné sezóně po podzimu asi jedenáct vstřelených gólů a začalo se povídat, jaký jsem střelec. Ne, že by mi to stouplo do hlavy, ale člověka brzdí, když mu to připomínají.

Co pro vás i teplický tým znamená vítězství nad Jihlavou 3:1?

Šlo o těžké utkání, v němž jsme chtěli získat tři body, abychom se odrazili od tehdejšího pětibodového zisku výš. Zvládli jsme to, ale nebyl to lehký zápas. A že jsem dvakrát skóroval? Byl jsem ve správný okamžik na správném místě. Mohl jsem přidat i třetí branku, ale hlavní je vítězství.

Byl to váš nejlepší výkon po letním příchodu z Příbrami do Teplic?

Herně jsem se cítil ještě lépe proti pražské Dukle. Tentokrát to taková paráda nebyla. Jak už jsem naznačoval, malinko udřené utkání. O to víc si výsledku s Jihlavou ceníme.

Nejprve jste se blýskl gólovou hlavičkou.

Mému zakončení předcházel nádherný centr od Vondráška. Skvěle to vyšlo do kroku, krásně jsem si naběhl a počkal na míč. Nějaké góly hlavou jsem už dal i předtím, takže bych to nebral jako výjimku.

Teplice se prezentují ofenzivní hrou. Kromě vás skórovali třikrát i Martin Fillo a David Vaněček. V čem je vaše síla?

Od toho tam jsme, abychom byli nebezpeční. A jsme rádi, že nám to tam padá. Filous i Vaňous mají výbornou formu a hrajeme dobře jako tým. Krajní beci Vondrášek a Krob jsou hodně aktivní a těžíme z jejich přihrávek a centrů. Jen škoda, že jsme prohospodařili dvoubrankový náskok v Ostravě. Vést tam 2:0 se mnohým celkům asi nepovede.

Zatím ale čekáte na čisté konto brankáře Tomáše Grigara. Kde vidíte rezervy v defenzívě?

Asi v nekoncentrovanosti. Na tréninku děláme maximum, abychom hráli náročně a nešetřili krokem. Bohužel někdy přišly detaily, že nám to tam propadlo. Chceme hrát fotbalově, a ne vždycky to jde. Musíme se vyvarovat slabších chvilek a řešit situace jednoduše.

Reklama

Související témata: