Hlavní obsah

Nocoval se Zlíňany, ale v zápase je nešetřil. Velká úleva, radoval se Tecl po výhře a litoval kamaráda

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Proti Dukle před týdnem skóroval, jenže jeho Jablonec na premiérové tři ligové body v sezóně nedosáhl. Stanislav Tecl neztratil střelecký apetit ani proti Zlínu a tentokrát už vytouženou výhru se spoluhráči oslavil. Šestadvacetiletý fotbalový útočník otevřel v 18. minutě skóre nedělní bitvy, čímž řádně zmrazil moravského soupeře, jenž hned v úvodu trestuhodně spálil tutovku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecká radost. Fotbalisté Stanislav Tecl a Mirzad Mehanovič se radují z gólu ve zlínské síti v utkání 5. kola HET ligy.

Článek

„To byl hodně důležitý moment. Stoprocentní šance," připomněl Tecl akci z první minuty, kdy Daniel Holzer naservíroval lahůdkový balón před prázdnou bránu Lukáši Železníkovi, jenž z pěti metrů k údivu všech pouze přestřelil. „Stane se, takový je fotbal. S Lukášem jsme se potkávali v mládežnických reprezentacích a nastupovali proti sobě už od žáků. Jsme spolu v kontaktu i během sezóny. Tohle jsem mu tedy nepřál, ale jeho selhání nám strašně pomohlo," uvědomoval si.

V 18. minutě totiž udeřilo na opačné straně. Jankovič načechral balón na zadní tyč a Tecl neměl problémy uklidit balón do sítě. „Celou dobu jsem se soustředil na to, abych si pohlídal ofsajd. Věděl jsem, že na přední tyči byl jeden z obránců a zbytek hráčů vybíhal ven. Pak přišel pěkný balón a já ho jen doťukával do prázdné brány," komentoval Tecl gólový moment.

Jablonec už vedení nepustil a nakonec zvítězil 2:0. „Potřebovali jsme to jako sůl. Z našich předchozích zápasů jsem měl velmi dobrý pocit, jenže jsme sbírali jen remízy. Jde o opravdu o ohromnou úlevu," oddechl si Tecl, jenž mohl v neděli do Jablonce dorazit paradoxně jako soupeř. Ve Slavii se neúspěšně rval o místo v kádru, a právě Fastav o jeho služby enormně stál. Bývalý forvard Jihlavy nebo Plzně však dal přednost hostování na severu Čech. „Evropská liga byla pro mě velké lákadlo, ale nakonec jsem se rozhodl kvůli rodinnému zázemí pro Jablonec. Znám kluky a máme tady byt," vysvětlil Tecl.

Den před zápasem zažil komickou situaci. Přespával s rodinou na hotelu v Břízkách, kde shodou okolností bydleli i Zlínští. „Rekonstruují nám byt. Abych nemusel jet na zápas z Prahy, tak jsem se rozhodl přenocovat v Jablonci na hotelu. Myslel jsem, že tam budeme mít klid a on tam byl celý Zlín," culil se sympatický forvard.

Mihálikovi poradil trenér

Jablonec opět potvrdil, že se mu proti Zlínu daří. S Moravany prohrál doma naposledy před devíti lety. Tentokrát ho porazil 2:0 a ukončil tím čekání na ligovou výhru na Střelnici, z níž se naposledy těšil 9. dubna právě proti Fastavu při zcela totožném skóre.

Pojišťovací druhý zásah obstaral v nedělním utkání Ondřej Mihálik, který ve 48. minutě unikl obraně a chladnokrevně prostřelil Stanislava Dostála. „Byl jsem čerstvý hráč a šel na risk mezi obránce. Vojta Kubista mi krásně kolmicí přihrál. Od našeho trenéra gólmanů jsem dostal indicii, že mám mířit mezi nohy a spadlo to tam," radoval se reprezentant do 21 let.

Tým z města obuvi je pro něj oblíbený soupeř. V posledních čtyřech vzájemných utkáních totiž pokaždé skóroval. „Věděl jsem, že mám proti Zlínu dobrou střeleckou bilanci. Myslel jsem na to před zápasem a věřil, že můžu dát," usmíval se.

Reklama