Hlavní obsah

Jablonec chce hrát v klidném středu a naplnit stadión

Jablonečtí fotbalisté se před startem nové prvoligové sezóny nedívají příliš vysoko. Vedení klubu bude spokojeno, když se tým bude pohybovat v klidném středu tabulky, nezříká se však ani případného útoku na vyšší místa. Především si však funkcionáři přejí, aby si na renovovaný šestitisícový stadiónek našlo pravidelně cestu hodně diváků.

Foto: čtk

Ilustrační foto

Článek

V Jablonci došlo během léta k řadě změn, z nichž nejmarkantnější je dokončení rekonstrukce stadiónu na Střelnici, který nyní patří mezi nejlepší v lize. Fotbalisté si také nového stánku i skvělého zázemí váží a rádi by je proměnili v pohodovou sezónu. "Snad mimo tří čtyř klubů bude zbývající peloton ligy hodně vyrovnaný. Těžko odhadovat, kam bychom měli patřit," uvedl jablonecký kouč Rada na dnešní tiskové konferenci.

Prioritou jabloneckého klubu prý bude v nadcházející sezóně zapracovávat do týmu mladé hráče. "Máme jich v klubu dostatek, navíc další nadějní fotbalisté přišli," připomněl kouč přestupy slávistických juniorů Eliáše a Valenty.

Svátkův odchod se nečekal

Velký průvan v libereckém kádru se nekonal, výrazným posílením může být příchod Petržely na hostování ze Sparty. Neočekával se však odchod Jana Svátka na hostování do Českých Budějovic. "Svátek zde na jaře příliš šancí nedostal a na jihu Čech by měl hrát více. Rozhodně ho nezatracujeme, ale je pro něj škoda, aby zahříval lavičku," prohlásil Rada, který byl v úterý jmenován asistentem trenéra národního týmu.

V klubu z jeho druhého angažmá ale strach nemají, podle Rady může být naopak někdy výhodou, že si hráči od trenéra v reprezentační pauze odpočinou. "A moji asistenti jsou dostatečnou zárukou toho, že se tým bude kvalitně připravovat i bez mojí přítomnosti," věří kouč, že se mu podaří obě funkce skloubit.

Vedle otevření stadiónu se největší změny týkaly vedení klubu: Jablonec nyní řídí zcela jiní lidé než na jaře. Generálním ředitelem se stal Petr Flodrman, sportovním šéfem je Josef Jinoch a předseda představenstva bude jmenován podle všeho už v pátek.

Reklama

Související témata: