Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Brno 3:0Mladá Boleslav už není poslední. Po půli smetla Brno, trefila se i nová posila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Přikryl 1 : 0
63. Mingazov 2 : 0
66. Chramosta 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

První podzimní výhra pomohla Mladé Boleslavi,aby unikla z poslední příčky v ligové tabulce. Nebyl to pro ni zase až takový problém, protože Brno se zmohlo jen na fotbalový odvar, s nímž jakž takž vzdorovalo do přestávky, ale po ní se už sesypalo a odvezlo si tříbrankový příděl. Přičinil se o něj i turkmenský legionář Mingazov, který do Mladé Boleslavi dorazil ze Slavie jako třetí posila získaná během reprezentační přestávky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ruslan Mingazov se v Mladé Boleslavi hned uvedl gólem.

Článek
Fotogalerie

Ze souboje chudého s bodově ještě nuznějším dlouho bolely oči. Aby ne, když domácí měli před zápasem na kontě jediný bod a byli přikováni u dna tabulky, a Brno na tom bylo o něco lépe jen díky tomu, že před reprezentační přestávkou porazilo Spartu.

Středočeši na podzimní mizérii reagovali, neboť během kvalifikační pauzy přivedli tři hráče, které trenér Uhrin okamžitě zařadil do sestavy. Nastoupili totiž nejen Chaluš s Hubínkem, ale i turkmenský legionář Mingazov, kterého Slavia poslala do Mladé Boleslavi na hostování až před zápasem.

Ve hře domácích to tedy celkem logicky skřípalo. Jakousi územní převahu si sice i zdlouhavým, pomalým a do šíře hraným fotbalem vytvořili, do pořádné šance se však dostali až po půlhodině, kdy Melichárek musel likvidovat Matějovského hlavičku. Šest minut před přestávkou však byl i on bezmocný. Pauschek se protáhl na kraj šestnáctky a Přikryl elegantní patičkou skóroval.

Brno tak mělo po taktice, se kterou přijelo. Mínilo totiž jen bránit a čekat na příležitost k rychlému brejku. Mohla mu vyjít, kdyby Pilík ještě za bezbrankového stavu svou velkou šanci proměnil, jenže on sám před Vejmolou vůbec netrefil bránu.

Až po změně stran domácí ožili, neboť hru zjednodušili, zrychlili a zpřesnili, a protože začali i častěji střílet, nabídly se jim možnosti, aby si vedení pojistili. Mingazov se ocitl hned ve dvou, ale teprve třetí po sólové akci z půlky hřiště zúročil, střídající Chramosta přidal krátce po příchodu na trávník pohotovou střelou další gól, takže domácí si už v poklidu dokráčeli pro první podzimní výhru.

Zaslouženou, neboť Brno se už zase topilo v mizérii, v jaké bylo před odvoláním trenéra Habance.

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:0 (1:0)
Branky: 39. Přikryl, 63.Mingazov, 66. Chramosta. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Horák. ŽK: Buchta. Diváci: 2831.
Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek - Přikryl (86. Jánoš), Rada (77. Mareš), Matějovský, Mingazov  (65. Chramosta) - Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.
Brno: Melichárek - Buchta, Pavlík, Kijanskas, Jovanovič, Juhar - Pilík (87. Gáč), Polák (75. Fortes), Sedlák, Lutonský - Škoda (70: Koné). Trenéři: Dostálek a Přerost.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články