Hlavní obsah

Trpišovský do Slavie? S nikým jsem o tom nemluvil, Nezmarův odchod je velká rána

Liberec

K Janu Nezmarovi má kouč libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský velmi blízko. O jeho blížícím se odchodu sice věděl, stejně ho však oficiální zpečetění zasáhlo. „Velká rána,“ přiznává 41letý trenér, který se sportovním ředitelem Slovanu vytvořil úspěšný tandem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

Jak to vstřebáváte?

Asi jako všichni tady. Byla to velká rána, když nám to v úterý v kabině řekl s definitivní platností. Samozřejmě jsem věděl, že jednání probíhají a jakým směrem se jeho myšlenky ubírají, povídalo se o tom. Ale něco jiného je, když se něco může stát, a něco jiného, když tomu dáte definitivu... Pokud budu mluvit za sebe, je to pro mě velká rána, velký zásah.

Jak to podle vás poznamená Liberec?

Myslím, že obrovským způsobem. Ovšem těžko se mi to posuzuje, protože v podstatě on mě do Liberce přivedl a dva a půl roku jsem tady zažil s ním. Posuzovat tak můžu jen naši spolupráci a podle toho si myslím, že to bude velký zásah, protože devadesát procent řešil on, jeho vliv v klubu je obrovský. Myslím, že hlavně v tom dlouhodobém než krátkodobém horizontu, protože mužstvo je postavené, natrénované a klub teď jede ve svých kolejích.

Půjde Nezmar nahradit?

Říká se, že každý člověk je nahraditelný. Jde ale o to, jakým způsobem. Osobně si to moc představit neumím. Někdo ho asi nahradí, ale jeho nástupce to bude mít složité, protože Honza je náročný, inteligentní a férový člověk. Má osobitý styl práce, navíc je se Slovanem prorostlý odshora až dolů.

Jak mu to ve Slavii sedne?

Do toho bych se moc pouštět nechtěl. Na jednu stranu mu to hrozně přeju, strávil jsem s ním hodně času a v hlavě má hodně vizí a představ, jak fotbal po všech stránkách posunout dál, a myslím, že přichází do klubu, který mu to může nabídnout. Na druhou stranu mě jeho odchod hrozně mrzí, pracovní vztahy byly výborné a práce s ním mě velmi naplňovala a bavila.

Nepřetáhne si vás tedy s sebou, až bude možnost?

Nechci spekulovat, mám smlouvu do léta a momentálně žádnou nabídku nemám, jen ze zahraničí. Co se týká Slavie, s nikým jsem nemluvil a ani s Honzou jsme to nenaťukli. Navíc máme velmi dobře roze hraný podzim a chceme tři zbývající kola zvládnout. Tímto směrem momentálně vůbec nepřemýšlím.

Reklama