Hlavní obsah

Sylvestre chválil sparťanské diváky

Zřejmě svůj nejlepší zápas sehrál v dresu pražské Sparty francouzský fotbalista Ludovic Sylvestre. Letní posila letenského týmu z Barcelony dnes svým výkonem pomohl k vítěznému obratu s Příbramí. A když Sylvestre odcházel v poslední minutě ze hřiště, užíval si aplausu necelých deseti tisícovek diváků.

Článek

Dvaadvacetiletý středopolař si po souboji pochvaloval domácí publikum, jehož se stal velkým oblíbencem. "Diváci byli fantastičtí. Tleskali některým mým kouskům, ale odměnili i celý tým," řekl na tiskové konferenci po zápase Sylvestre, který od jedné z fanynek dostal po utkání květinu. "To se mi ještě nestalo," podivoval se Sylvestre s úsměvem.

V prvních zápasech hrál spíše defenzivního záložníka, po sobotním návratu kapitána Tomáše Sivoka, který v 86. minutě zápas svojí brankou rozhodl, měl Sylvestre více ofenzivních úkolů. To mu prý vyhovovalo. "Mám víc šanci prosadit se. Cítil jsem se dobře a myslím, že mi zápas vyšel. Záleží však na trenérovi, kam mě postaví. Já budu plnit to, co mi řekne," prohlásil Sylvestre.

Po Praze metrem

Po zápase si pochvaloval, že si Sparta vytvořila řadu šancí. Trenér Stanislav Griga upustil od rozestavení 4-3-3 a na hřiště poslal čtyřčlennou zálohu se dvěma hrotovými útočníky. Sparťané předvedli nejlepší ofenzivní výkon v sezóně. I Sylvestre doufá, že se v příštích zápasech bude dostávat do zakončení ještě častěji. "Měli jsme víc šancí než v předcházejících zápasech. Já bych chtěl být tím, kdo góly dává a doufám, že se to povede již v příštím zápase," věřil Sylvestreve.

Úroveň české ligy zatím po čtyřech odehraných zápasech příliš hodnotit nechce. "Jsem ale spokojený, ve Španělsku se staví více na fyzické připravenosti a individualitách. Zde se spíše soupeři proti nám zaměřují na defenzivní hru," vypozoroval z prvních zápasů v české nejvyšší soutěži. Tlak je ale ve Spartě prý obdobný jako v Barceloně. "To se moc nezměnilo. Sparta je velký klub. Cítím velký zájem ze strany fanoušků i novinářů, takže žádná změna," tvrdí Sylvestre, jemuž se prý Praha moc líbí.

"Je to krásné město, plno věcí k vidění," liboval si Sylvestre, který se prý po Praze nejvíce pohybuje metrem, protože nemá řidičský průkaz. "Fanoušci mě už poznávají," podotkl Sylvestre. Zatím jej prý na angažmá ve Spartě trápí jen záludnosti češtiny. "Je to moc těžká řeč. Vidím ale na Lustrinellim, že se už trochu domluví, tak snad to rychle přijde," dodal Sylvestre.

Reklama

Související témata: