Hlavní obsah

Holoubek si do Liberce vybral hvězdné asistenty. Ze Sparty přetáhl klubovou ikonu

Liberec

Nový trenér fotbalistů Liberce David Holoubek si vybral za asistenty bývalé liberecké hráče Miroslava Holeňáka, Jiřího Jarošíka a brankáře Marka Čecha. Společně 3. ledna zahájí přípravu mužstva, které přebírají po Jindřichovi Trpišovském, jenž s celým realizačním týmem odešel do pražské Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér David Holoubek na archivním snímku.

Článek

Jednačtyřicetiletý Holeňák odehrál za Liberec 184 ligových zápasů a v sezóně 2001/02 mu pomohl k mistrovskému titulu. Na podzim trénoval libereckou juniorku.

"Míru Holeňáka znám tři čtyři roky. Studovali jsme spolu i trenérskou profilicenci a mám k němu velmi blízko. Přišlo mi logické vzít si k sobě někoho, kdo je ve Slovanu hráčskou legendou, zná dobře strukturu klubu a navíc je to charakterově skvělý člověk," uvedl Holoubek pro klubový web. "Navíc jsme se potkávali v dorostenecké lize a já ho tehdy porazil 14:0, tak jsem se mu tou nabídkou chtěl trochu omluvit," dodal s úsměvem.

Čtyřicetiletý Jarošík dres Liberce oblékal v letech 1997 a 1998. Kromě toho prošel Spartou, CSKA Moskva, Chelsea, Birminghamem, Celticem Glasgow, Samarou či Zaragozou. Bývalý reprezentant dosud dělal asistenta u juniorky Sparty.

"Jeho hráčskou kariéru každý zná. V poslední době jsem měl možnost sledovat ve Spartě jeho trenérskou práci a mám z něj velmi dobrý pocit. Lidsky i profesně si rozumíme a nepochybuji, že naše spolupráce bude ve Slovanu fungovat," řekl Holoubek.

Brankáře bude mít na starosti jednačtyřicetiletý Čech, který Liberci vychytal titul v sezóně 2005/06. Naposledy působil jako sportovní manažer MFK Frýdek Místek.

"Marka jsem oslovil a popravdě jsem moc nedoufal, že se mi podaří ho přivést. Až později jsem se dozvěděl, že v Liberci dlouhodobě žije. Věděl jsem, že tu chytal, ale že ho má nabídka přivede vlastně domů, to jsem netušil," vyprávěl Holoubek.

"Poznali jsme se na Spartě a opět je to hodně o charakteru. Stejně jako oba své asistenty, tak i Marka považuji za charakterově skvělého člověka. Myslím, že vytvoříme dobrý a fungující tým," dodal Holoubek.

Reklama

Související témata: