Hlavní obsah

Sparta má posilu, z Plzně získala Rezka

PRAHA

Novou posilu mají fotbalisté pražské Sparty. Z Plzně v pondělí na roční hostování získali útočníka Jana Rezka. Toho si vyhlédl nový trenér Michal Bílek, který před svým příchodem trénoval právě západočeský klub. Podle oficiálních stránek Sparty mají letenští na čtyřiadvacetiletého útočníka opční právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Rezek (vpravo) znovu oblékne dres Sparty

Článek

Jan Rezek je odchovanec Teplic, odkud zamířil v lednu 2004 do pražské Sparty. Tam se ale neprosadil a v srpnu 2005 odešel do druholigového ruského Krasnodaru. Z Ruska se vrátil zpět do nejvyšší tuzemské soutěže a hrál za Plzeň.

"Je to ideální hráč pro presing napadání, důraznou hru. Nepříjemný hodně pro obrany soupeře. Poznal jsem ho v Plzni, od svého posledního působení ve Spartě vyspěl, celkově na sobě hodně pracoval, zlepšil se a jsem přesvědčen, že nám pomůže," řekl klubovému webu trenér Michal Bílek. Ten s Rezkem může počítat jen v Gambrinus lize, termín pro příchod hráčů pro Pohár UEFA již vypršel.

Sám hráč si změnu také pochvaloval. " Je to pro mě obrovská výzva, vracím se na místo činu. To, že o mě projevil zájem sám trenér Bílek, je pro mě ten pravý impuls pro můj příchod. Jsem hodně natěšený. Vím do čeho jdu, mé minulé působení ve Spartě pro mě může být výhodou," uvedl útočník.

Reklama

Související témata: