Hlavní obsah

Slavia se bála, ale přece jen se přiblížila Plzni. Oslabená Boleslav v závěru urvala bod, Jihlava také

Praha
Aktualizováno

Netradičně tři předehrávky otevřely program 24. kola první fotbalové ligy. Mistrovská Slavia přivítala Karvinou, bála se o výsledek, ale po výhře 3:2 se z druhého místa přiblížila k vedoucí Plzni na čtyři body. V záchranářském souboji hostila dvanáctá Jihlava jedenáctý Zlín (1:1) a jen o příčku lépe postavená Mladá Boleslav hrála v Teplicích také 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jugas ze Slavie se spoluhráči oslavuje gól na 3:1 během utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Slavia se díky klopýtání Plzně zase přiblížila k prvnímu místu a vytvořila na Viktorii před jejím nedělním soubojem se Spartou ještě větší tlak.

Karviná začala výborně, zásluhou Kalabišky vedla, ale slávisté otočili. Parádním gólem na 2:1 se blýskl Stoch. Ale ani dvougólový náskok nezabránil tomu, aby se ze zápasu v závěru stalo drama. Wágner snížil, ale další šance na obou stranách zůstaly neproměněny.

Dvanáctá Jihlava odvrátila domácí prohru, když souboj s jedenáctým Zlínem vyrovnal v nastavení Ikaunieks. V nejvyšší domácí soutěži ovšem celek z Vysočiny nevyhrál počtvrté za sebou.

Mladá Boleslav už v šesti soutěžních zápasech za sebou neprohrála. Nepovedlo se jí sice jako prvnímu týmu v této ligové sezóně zvítězit v Teplicích, ale v oslabení bez vyloučeného obránce Šušnjara bere i bod, který jí v závěru vystřelil Komličenko.

První fotbalová liga - 24. kolo:
Slavia - Karviná 3:2
Branky: 29. a 59. Stoch, 78. Jugas - 14. Kalabiška, 87. Wágner
Teplice - Mladá Boleslav 1:1
Branky: 60. Žitný - 86. Komličenko
Jihlava - Zlín 1:1
Branky: 90.+3 Ikaunieks - 63. Holzer

Reklama