Hlavní obsah

Záchrana? Jen splněná povinnost, uvědomuje si trenér Weber rozpačitou sezónu Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav

Relativně klidný závěr sezóny prožívají fotbalisté Mladé Boleslavi. Tři kola před koncem se zachránili v první lize, ale chtějí se se soutěží rozloučit úspěšně i v posledním duelu v Olomouci. Trenér Jozef Weber už současně pomalu myslí i na letní přípravu. „Kluci potřebují dostat do těla,“ konstatoval kouč v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: fkmb.cz

Jozef Weber

Článek

Přijímali jste gratulace k záchraně, nebo berete udržení jako splněnou povinnost?

Pro Boleslav by bylo málo, kdyby se spokojila jen se záchranou. Takže platí spíš ta druhá varianta s naplněným úkolem, i když cíle byly samozřejmě vyšší.

Doma jste ztráceli body, ale častokrát jste uspěli venku. Co tomu říkáte?

Že jsme výhrami v Plzni, v Brně i na Bohemce kompenzovali domácí výpadky. Ale samozřejmě jsme chtěli potěšit i naše diváky, kteří si s námi moc radostí neužili. Sbírali jsme body i po remízách a některé pak měly v celkovém součtu svou cenu, když vezmeme v úvahu vyrovnanost v boji o záchranu.

V jakém rozpoložení pojedete k poslednímu zápasu do Olomouce?

Nemáme být z čeho nervózní. Snad jen sami ze sebe (úsměv). Nejsme ve stresu a trénujeme naplno a koncentrovaně až do odjezdu na Hanou.

Jste kompletní?

Minule proti Dukle nehrál Jánoš kvůli čtyřem žlutým kartám. Kysela není zdravotně v pořádku. Je to škoda, protože by nám jistě pomohl.

Jak vnímáte situaci na špici prvoligové tabulky a v bojích o evropské poháry?

Tohle se nás bohužel netýká (povzdech). Ale samozřejmě respektuji, že Plzeň má titul a taky trenéru Pavlu Vrbovi na dálku gratuluji. Myslím, že Viktoria Plzeň vyhrála ligu zaslouženě.

Převážnou část podzimu jste působil v Karviné. Sledujete její úsilí v honičce za záchranou?

Vím, že mají teoretickou šanci na setrvání v lize. Držím jim palce a věřím, že to zvládnou.

Spřádáte už myšlenky na letní přípravu?

Docela se na ni těším. Hráči potřebují dostat do těla a já se na to chystám (úsměv).

Zůstane v Mladé Boleslavi nejzkušenější hráči Marek Matějovský?

Vypadá to, že ano.

Připravují se v kádru velké změny?

Dál dostanou příležitost mladí hráči a doufám, že některé posily přivedeme. Ale to je spíš otázka na vedení klubu. Teprve nedávno jsme se zachránili, liga končí v sobotu, a dejte nám chviličku čas na tvorbu kádru (úsměv).

Reklama

Související témata: