Hlavní obsah

Legendární Beckenbauer přijede koncem ledna do Prahy

PRAHA

Předseda organizačního výboru mistrovství světa 2006 Franz Beckenbauer přicestuje koncem ledna do Prahy. Návštěva legendárního fotbalisty a pozdějšího trenéra souvisí s účastí české reprezentace na červnovém šampionátu v Německu. Populární "Císař" navštíví postupně všechny země, které se na turnaj probojovaly. V České republice se objeví 30. a 31. ledna.

Foto: archiv

Franz Beckenbauer

Článek

Hlavním cílem Beckenbauerovy návštěvy je prezentace turnaje, který propagoval už ve většině zemí v druhé polovině loňského roku. Týmy, které postoupily z kontinentálních baráží v závěru kvalifikace, si nechal až na úvod letošního roku.

Zástupci českého fotbalu nyní dolaďují přípravy uvítání vzácného hosta. "Slavnostní večeře v Rudolfinu se zúčastní kromě pozvaných fotbalových hostů pravděpodobně také čelní státní představitelé," uvedl generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

Německé velvyslanectví, které Beckenbauerovu krátkou českou misi spolu s ČMFS připravuje, jí přikládá význam jako státní návštěvě. Budoucího kandidáta na funkci předsedy UEFA čeká v Praze kromě společenských povinností také pracovní setkání na strahovském sekretariátu svazu na téma organizace mistrovství světa 2006. Schůzka se uskuteční druhý den jeho pražského pobytu.

Reklama

Související témata: