Hlavní obsah

Fotbalista Martin Latka bude hostovat v Birminghamu City

PRAHA

Fotbalový obránce Martin Latka odchází ze Slavie Praha do Birminghamu City, kde už působí záložník Jiří Jarošík. Kluby se na Latkově čtyřměsíčním hostování s opcí v osmnáctém týmu anglické ligy definitivně dohodly dnes dopoledne. ČTK to řekl mluvčí Slavie Alexandr Kliment.

Článek

Smlouvu s týmem ohroženým sestupem podepíše Latka po absolvování zdravotních testů, výši odstupného zástupci klubů odmítli zveřejnit. "Podmínky smlouvy jsou ale pro Slavii velmi atraktivní," řekl manažer Lubomír Puček. Slavia by za hostování mohla inkasovat 18 milionů korun.

O Latku měl zájem i další účastník nejvyšší anglické soutěže Middlesbrough, s jehož týmem minulý týden absolvoval slávistický obránce krátké testy ve Španělsku. "Birmingham však nabídl Slavii lepší podmínky a jednal rychleji," uvedl Puček.

Osmý Čech v Premier League

"Na Latku jsme měli vynikající doporučení. Navíc je mladý, což je vždy výhoda," řekl trenér Steve Bruce na internetové stránce anglického klubu.

Latka je oporou reprezentační jednadvacítky. Odchovanec českobudějovického fotbalu na podzim svými výkony v sešívaném dresu zaujal několik zahraničních klubů. Nejprve se spekulovalo o zájmu Anderlechtu Brusel, který Slavii loni v létě vyřadil z třetího předkola Ligy mistrů, pak se hovořilo i o Borussii Dortmund. Latka má na kontě 87 ligových zápasů, v nichž vstřelil jedenáct branek. Ve Slavii má fotbalista smlouvu až do roku 2008.

Jednadvacetiletý Latka bude osmým českým zástupcem v týmu Premier League. V Birminghamu bude mít blízko nejen k Jarošíkovi, ale také k Milanu Barošovi a Patriku Bergrovi, kteří oblékají dres městského rivala Aston Villy.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín