Hlavní obsah

Lustrinelli začal trénovat se Spartou v předstihu

PRAHA

O dva dny dříve, než se předpokládalo, se zapojil do přípravy sparťanských fotbalistů švýcarský reprezentant Mauro Lustrinelli. V úterý odpoledne absolvoval s novými spoluhráči první trénink, v utkání se objeví poprvé v sobotu proti Górniku Zabrze.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Mauro Lustrinelli před stadionem Sparty.

Článek

Lustrinelli sice po podpisu smlouvy v pátek naznačoval, že dorazí až ve čtvrtek, v Praze ale přistál už v úterý dopoledne a s třemi kufry zamířil přímo do Toyota Areny. Tam na něho čekal kustod Jaroslav John, aby ho vybavil potřebnou výstrojí.

Dopolední výběh ještě švýcarský fotbalista nestihl, ale po obědě už byl s hráči společně v kabině a připravoval se na odpolední fázi. "Ciao Mauro," houkl v legraci na novou posilu Karol Kisel italsky, když ji spatřil v kabině.

Přinesl jazykový babylon

Lustrinelli rychle zapadl, i když přinesl do letenské kabiny nebývalý jazykový babylon. Domluví se totiž několika jazyky a spoluhráči ovládají různé z nich. Někteří umí anglicky, Michal Kadlec zase může využít po čase němčinu, kterou se naučil v době, kdy žil se svým otcem v Kaiserslauternu. Ani trenér Stanislav Griga za svými svěřenci nezaostává. "Mluvíme spolu německy nebo anglicky," vysvětlil kouč.

Hned napoprvé ale musel být Lustrinelli překvapen, protože se trénovalo pouze v hale. Ale nejbližší dny stráví nejen sportovní přípravou. "Musím si vybrat bydlení a zařídit i další věci," uvedl fotbalista, který osm dnů po jarní ligové premiéře oslaví třicáté narozeniny.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň