Hlavní obsah

Čechův stav se zlepšil, brankář přijal první návštěvy

Zdravotní stav zraněného fotbalového brankáře Petra Čecha se zlepšil natolik, že mohl přijmout první návštěvy. Vedle manželky Martiny se do blízkosti již komunikujícího gólmana dostali také zástupci Chelsea v čele s trenérem Mourinhem a kapitánem mužstva Terrym.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Uvedl to londýnský klub, který o slibném vývoji zdravotního stavu českého gólmana informoval také jeho hráčskou agenturu Sport Invest. Příští týden by hráč mohl být propuštěn z nemocnice.

"Jsme velmi rádi, že zdravotní stav Petra dnes zaznamenal výrazný pokrok, který mu umožnil komunikaci s nemocničním personálem i prvními návštěvami," zprostředkoval klubové prohlášení ČTK hráčův agent Pavel Zíka.

Podle něj Čecha povzbudily stovky a tisíce mailů i jiných zpráv, které mu dorazily od soboty především z České republiky. "Společně s Petrem děkujeme za maximální podporu, kterou se mu dostává od celého národa. Do jeho schránky přichází velké množství mailových zpráv, které mu dodávají psychickou podporu při léčbě," řekl agent.

Přitom ještě o pár hodin dříve přicházely z Británie rozporuplné zprávy. Podle médií bude brankář potřebovat šest týdnů, ale možná až šest měsíců, než se vyléčí ze zranění, které mu způsobil v sobotním ligovém utkání s Readingem soupeřův záložník Stephen Hunt. Čech utrpěl frakturu lebky a ještě v sobotu se podrobil operaci.

Reklama