Hlavní obsah

Brazilci znovu nevyhráli, remízu s Paraguayí zachránili až v poslední minutě

CORDÓBA

Fotbalisté Brazílie díky vyrovnání Freda v poslední minutě vybojovali na mistrovství Jižní Ameriky v Argentině alespoň remízu 2:2 proti Paraguayi, když předtím přišli o vedení 1:0 po první půli. Ve skupině B mají po dvou zápasech na kontě jen dva body. Poslední zápas ve skupině sehrají "kanárci" proti Ekvádoru. Ten má ještě k dobru utkání s Venezuelou.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Paraguayec Roque Santa Cruz (druhý zprava) slaví se spoluhráči gól, kterým načal obrat skóre v utkání s Brazílií.

Článek

Brazilský trenér Mano Menezes udělal proti předchozímu nepovedenému zápasu s Venezuelou dvě změny v záloze, jinak ponechal stejnou sestavu. Jeho hráči na začátku na předchozí utkání navázali a marně bojovali se zataženou obranou Paraguaye.

Mezeru v ní našel až ve 39. minutě až jeden z nováčků v sestavě Jádson, jehož branka zpoza pokutového území byla vůbec prvním přesným zásahem skupiny B.

Obhájci titulu svým výkonem znovu nenadchli a místo pojištění náskoku ve druhé půli málem přišli o všechny body. V 55. minutě nejprve srovnal Roque Santa Cruz, o dvanáct minut později zvrátil skóre ve prospěch Paraguaye se štěstím Nelson Valdez.

Když se už paraguayští hráči téměř viděli jako vítězové, vyrovnal překvapivou střelou zpoza pokutového území útočník Fred, který krátce předtím vystřídal mladíka Neymara. Remíza je i navzdory průběhu zápasu pro Brazilce zklamáním.

Brazilec Jadson (vlevo) slaví se spoluhráčem Neymarem svůj gól, který vstřelil Paraguayi.foto: Reuters/Paulo Whitaker

Fotbalisté Venezuely porazili na mistrovství Jižní Ameriky 1:0 Ekvádor. Jediná vstřelená branka jim po dvou zápasech stačí na vedení ve skupině B, protože Brazílie a Paraguay mají na kontě po dvou remízách.

Venezuela, která se jako jediná jihoamerická země ještě nikdy neprobojovala na mistrovství světa, ubránila v úvodním zápase skupiny s pětinásobnými mistry světa Brazilci cennou remízu 0:0. A v úspěšném vystoupení pokračuje díky brance Césara Gonzáleze v Argentině i dál.

"Jsme moc šťastní a Venezuela s námi, chceme to vítězství věnovat celé zemi. Máme velice těžkou skupinu, ale teď už pomýšlíme jen na to, že ji vyhrajeme," uvedl osmadvacetiletý střelec zápasu pro domácí deník El Universal.

Venezuela už do zápasu vstupovala s vědomím, že favorité skupiny Brazilci znovu remizovali. Proti Paraguayi ztratili vedení 1:0 a nerozhodný výsledek 2:2 vybojovali až díky brance Freda z poslední minuty.

"Prohra by pro nás byla velice krutá, Paraguayci toho nepředvedli tolik, aby nás porazili. Příště bude hrát náš tým lépe," komentoval ztrátu Brazílie její trenér Mano Menezes.

Venezuelu čeká na závěr skupiny duel s Paraguayí. Trápící se Brazilci vyzvou Ekvádor.

Na zápasy Copa América si můžete vsadit v sázkové kanceláři Fortuna.

Skupina B:
Córdoba: Brazílie - Paraguay 2:2 (1:0)
Branky: 39. Jádson, 90. Fred - 55. Santa Cruz, 67. Valdez.
Salta: Venezuela - Ekvádor 1:0 (0:0)
Branka: 62. César González
Tabulka:
1.Venezuela21101:04
2.Paraguay20202:22
2.Brazílie20202:22
4.Ekvádor10100:01

Reklama

Související témata: