Hlavní obsah

Bomba na Copa Amérika. Kvarteto semifinalistů doplnila Venezuela

Mistrovství Jižní Ameriky nemá o překvapení nouzi. Po nečekaném vyřazení Argentiny a Brazílie přišla další bomba. Kvarteto semifinalistů na Copa Amérika senzačně doplnila Venezuela, která v neděli večer zvítězila v San Juanu nad Chile 2:1. Dočkala se tak největšího úspěchu v historii turnaje a může jít i dál. O finále se ve středu střetne s Paraguayí.

Foto: Jorge Saenz, ČTK/AP

Gabriel Cichero se raduje z gólu, který poslal Venezuelu do semifinále.

Článek

Venezuela v základní skupině neprohrála a nasbírala pět bodů stejně jako obhájci titulu z Brazílie, na rozdíl od nich ale své čtvrtfinále zvládla. Do vedení ji v první půli hlavou poslal Oswaldo Vizcarrondo, o vítězný gól se pak devět minut před koncem zápasu postaral Gabriel Cichero.

Tým Chile přitom měl po změně stran převahu, dostával se do řady šancí a zdálo se jen otázkou času, kdy rozhodne. "Měli jsme štěstí ve chvílích, kdy jsme to potřebovali," prohlásil venezuelský trenér César Farías. Jeho svěřenci ještě nikdy nehráli na mistrovství světa, do semifinále Copy Amériky postoupili poprvé.

Obě mužstva dokončila zápas jen s deseti fotbalisty. Po jedné červené kartě na každé straně padlo i v dalších dvou čtvrtfinálových duelech.

V prvním semifinále jihoamerického šampionátu se v úterý utkají Peru a Uruguay.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky - čtvrtfinále v San Juanu:
Venezuela - Chile 2:1 (1:0)
Branky: 35. Vizcarrondo, 81. Cichero - 70. Suazo. ČK: 90.+3 Rincon - 83. Medel.

Reklama

Související témata: