Hlavní obsah

Tak to se krutě nepovedlo! Courtois vyrobil v zápase proti Rusku výstavní hrubku

Ne úplně šťastný zápas má za sebou gólman Thibaut Courtois. V prvním zápase v rámci kvalifikace na EURO 2020 mezi Belgií a Ruskem totiž za stavu 1:0 pro jeho tým vyrobil neskutečnou minelu, kterou následoval vyrovnávací gól Rusů. Záběry ze zápasové situace se šíří sociálními sítěmi a nejednou je doprovázejí posměšné či ironické komentáře fanoušků.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Thibaut Courtois během předzápasové rozcvičky na kvalifikační zápas na EURO 2020 mezi Belgií a Ruskem. V tu chvíli ještě nemohl tušit, jak svému týmu zavaří.

Článek

Courtois, který na klubové úrovni chytá v Realu Madrid, převzal malou domů ve chvíli, kdy se k němu blížili hned dva ruští hráči. Místo aby míč odkopnul, rozhodl se ho zcela nepochopitelně vyvézt z velkého vápna.

Jenže o balon neuvěřitelně lacině přišel a v polovičním pádu ho nahrál přímo na nohu Denise Čeryševa, který pohotově zareagoval a, ačkoli se obrana Belgie rychlým návratem snažila průšvih svého gólmana uhasit, z úhlu zasáhl prázdnou bránu.

Pro Belgii nakonec vše dobře dopadlo. Těsně před ukončením prvního poločasu zvrátil vedení na její stranu Hazard, když se trefil z penalty, a dvě minuty před koncem základní hrací doby přidal stejný hráč další branku. Belgie tak vyhrála 3:1.

Vypadne Belgičan ze sestavy Realu?

Courtois ale i přes šťastný konec reprezentačního utkání může mít starosti. Poslední zápas Realu Madrid proti Celtě Vigo, který madridský celek ovládl 2:0, totiž odchytal jeho konkurent Keylor Navas

Ten navíc pod Zidanem pravidelně chytal už při prvním manažerském angažmá Francouze v Realu. Dostat se zpět do základní sestavy Bílého baletu by tak pro Courtoise mohl být velmi obtížný úkol.

Nyní měl během kvalifikačního reprezentačního utkání šanci na svého nového klubového trenéra zapůsobit, to se ale nejspíš moc nepovedlo.

Reklama