Hlavní obsah

Maskotem fotbalového ME 2020 je míčový kouzelník Skilzzy

Amsterdam

Maskotem fotbalového mistrovství Evropy 2020, jež se bude hrát ve dvanácti zemích, je chlapec Skilzzy. Postavička technicky vybaveného hráče je inspirována freestylem a pouličním fotbalem.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Představení v Amsterdamu, ilustrační snímek.

Článek

Maskot byl představen před výkopem dnešního kvalifikačního utkání mezi Nizozemskem a Německem v Areně Johana Cruyffa v Amsterdamu. Před 55 000 diváků ho na trávníku doprovodili jedni z nejlepších světových freestylistů Liv Cookeová a Tobias Becs a společně předvedli triky s míčem.

"Ať už se hraje v parku nebo na nejvyšší úrovni, ať je to fotbal nebo freestyle, jde o to vyjádřit se s míčem u nohy," uvedla evropská fotbalová unie UEFA na webu.

Kdy a kde se hraje EURO 2020

Mistrovství Evropy v roce 2020 se bude na oslavu 60 let od prvního kontinentálního šampionátu hrát od 12. června do 12. července v Německu (Mnichov), Ázerbájdžánu (Baku), Dánsku (Kodaň), Anglii (Londýn), Irsku (Dublin), Itálii (Řím), Nizozemsku (Amsterdam), Rumunsku (Bukurešť), Rusku (Petrohrad), Skotsku (Glasgow), Španělsku (Bilbao) a Maďarsku (Budapešť). Vše o EURO 2020 si můžete přečíst tady.

Reklama