Hlavní obsah

Hrdina, nebo zatracenec? Pjanič vstřelil gól a pak se nechal vyloučit. Už podruhé během tří týdnů

Hodně rozporuplnou vizitku si u fanoušků v poslední době dělá bosenský záložník ve službách Juventusu Miralem Pjanić. Před necelým měsícem se nejdřív v zápasu Serie A proti Neapoli blýskl gólem v 28. minutě, ještě během prvního poločasu ale dostal žlutou kartu a na začátku toho druhého přišla další. Bosňan tedy byl nucen jít ze hřiště předčasně. Člověk by si řekl, že to se prostě někdy stane. Jenže ani ne o čtyři týdny později Pjanič v dresu národního týmu scénář v podstatě zopakoval.

Foto: Facebook: Miralem Pjanić

Bosenský fotbalista Miralem Pjanič (ilustrační foto).

Článek

Tentokrát šlo o úterní kvalifikační zápas na EURO 2020 mezi Bosnou a Hercegovinou a Řeckem. Pjanič v patnácté minutě vstřelil gól, čímž zvýšil vedení svého týmu už na 2:0. Jenže v 65. minutě, sotva minutu poté, co jeho spoluhráč Sunjič způsobil penaltu, dostal za zákrok na Zeca na polovině hřiště rovnou červenou kartu a musel se odporoučet do šaten.

Za vyloučení z 3. března se Pjanič omlouval. Tehdy jeho tým naštěstí pro něj body nestálo. Neapol, která hrála v deseti už od 25. minuty, dvoubrankové manko z prvního poločasu už stáhnout nezvládla, po nuceném odchodu Pjaniče z hrací plochy vstřelila pouze jeden gól.

„Z euforie z gólu přes vinu za to, že moji spoluhráči museli hrát v deseti, až k radosti z důležitého vítězství. Samozřejmě se všem omlouvám," popsal tehdy záložník své pocity na Instagramu. A vzhledem k tomu, že turínští hráči zvládli i následující zápas s Udinese (4:1), který musel Pjanič kvůli trestu za červenou kartu vynechat, zdálo se, že vše bude zapomenuto.

Nyní se ale celá situace opakovala a fanoušci se nejspíš budou na svého špílmachra zlobit o něco více. V době, kdy byl vyloučen, totiž Bosna a Hercegovina vedla 2:1 a sahala po vítězství. Při přesilové hře se ale Řekům podařilo vstřelit vyrovnávací gól a oba týmy si tak rozdělily po jedno bodu.

Pjanič se na Instagramu tentokrát neomlouvá, snaží se spíše dívat směrem dopředu. „Bohužel jsme tři body nebrali. Ještě jednou díky publiku! Jedeme dál, hlavu nahoru. Kvalifikace je dlouhá a společně to zvládneme!" píše u příspěvku z úterního večera.

Bosňan je ale i přes dvě vyloučení v rozmezí ani ne čtyř týdnů velmi ceněným fotbalistou. Jeho kvality jsou dokonce natolik vysoké, že podle serveru Tuttosport po něm touží i Zinédine Zidane, který by ho údajně velmi rád nalákal do "svého" Realu Madrid.

Reklama