Hlavní obsah

Facka na samém začátku nás nesložila, cení si hráči. Schicka mrzí hattrick

Praha

Připravovali se na klíčový duel celé kvalifikace, jenže hned na samém začátku inkasovali. České fotbalisty nepříjemný direkt nesložil, dokázali duel s Bulharskem otočit a zvítězit (2:1). „Důležité bylo, že jsme dokázali okamžitě zareagovat. Rychlý obdržený gól nás nepoložil, ale naopak nakopl,“ zdůrazňuje záložník Jakub Jankto. „Výhra nad Bulhary by měla být pro celou kvalifikaci klíčová,“ přidává se autor dvou gólů Patrik Schick.

Hattrick jsem chtěl. Škoda, že jsme neproměnili víc šancí, říká dvougólový střelec Patrik SchickVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ještě ani pořádně nezačali, a už s Bulhary prohrávali.

„Dostali jsme sice gól hned z prvního centru, jinak jsme byli ale celý první poločas lepší. Nepříznivý vývoj nás nesrazil dolů, ale naopak namotivoval," líčí Patrik Schick.

Právě on dvěma góly skóre otočil. A mohlo jich být ještě víc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká reprezentace oslavuje gól během utkání kvalifikace ME 2020 proti Bulharsku.

„Mrzí mě, že jsem na hattrick nedosáhl. V prvním poločase jsem ještě lízl břevno a ve druhém můj další gól neplatil kvůli ofsajdu. Rád bych se na něj podíval, škoda," líčí italský legionář.

Češi měli složitou roli vzhledem k tomu, že Bulhary poprvé vedl nový trenér Balakov.

„Tušili jsme, že může něco změnit. Nachystaní jsme však byli na soupeře dobře. A věděli, že když budeme aktivní, skuliny v jejich obraně najdeme," ujišťuje Jakub Jankto.

Hrůzný začátek, parádní vítězná trefa

„Začátek byl špatný, hrůza. Byli jsme rozhození, mimo pozici. Ale zareagovali jsme skvěle a zvedli se. Zatlačili jsme je a zaslouženě vyrovnali, do přestávky přišly další šance," hodnotí kapitán Marek Suchý.

Právě obránce Basileje si připsal asistenci na vítězný gól.

„Získal jsem balon, podíval se a viděl, že Bulhaři jsou roztažení. Schicky si balon krásně pustil a parádně zakončil. V závěru jsme se museli mít na pozoru, ale Bulhaři se do útoku moc nedostávali," kvituje Suchý.

Reklama

Související témata: