Hlavní obsah

Balkánská mise začíná! S ochrankou i kuchařem, špion vyrazil napřed

Kvalifikaci mistrovství Evropy má solidně rozehranou. Česká fotbalová reprezentace dopoledne odlétá na balkánskou misi. V sobotu nastoupí v Kosovu a v úterý v Černé Hoře. Trenér Jaroslav Šilhavý připravuje mužstvo i na velmi bouřlivé prostředí, které bude muset zvládnout. „Nečeká nás nic lehkého,“ shodují se hráči.

Nejen bouřlivé prostředí. V Kosovu nás nečeká nic lehkého, shodují se čeští fotbaloví reprezentantiVideo: Sport.cz

 
Článek

Hned po losu mu bylo jasné, že ve skupině dojde i na zkoušku odvahy. Trenér národního týmu s Balkánem jisté zkušenosti má.

„Vzpomínám si, že jsme hráli pohár v Makedonii. Hodně bouřlivé prostředí, lítaly kameny... Není tam jednoduché hrát, ale věřím, že dnes už si UEFA pořádek pohlídá a že se vše odehraje jen na hřišti. Musíme být všichni odolní," zdůrazňoval Jaroslav Šilhavý.

Na Balkán se s českou reprezentací těším, uvidím kamarády, říká fotbalista bosenského původu Stefan Simič

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Černá Hora a Kosovo, hned dvě země z bývalé Jugoslávie. „Všichni víme, co dokážou. Hráči odtamtud jsou po celém světě. Velmi dobří, horkokrevní, plní emocí. Umí s balonem, chtějí hrát fotbal. Zápasy v jejich domácím prostředí nebudou nic jednoduchého. Ale jestliže chceme postoupit, musíme se s tím vyrovnat," měl kouč jasno.

Každá balkánská mise vyžaduje kus osobní odvahy.

Žádný problém, zjistil pozorovatel

„Prostředí bude bouřlivé, ale co byl Tomáš Galásek na zápase Bulharska v Kosovu, probíhal normálně. Žádný problém tam nenastal. Věřím, že utkání bude v klidu," tlumočí Šilhavý poznatky svého asistenta.

Jít na party před kvalifikačním duelem s Kosovem? Brankář Jiří Pavlenka vysvětluje, proč

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Reprezentace však pro jistotu odlétá i s ochrankou a kuchařem.

V Kosovu ji bude čekat špion Galásek, který na Balkán vyrazil s předstihem a ve čtvrtek sledoval přátelský zápas, v němž Černá Hora porazila Maďarsko 2:1.

Kosovo ztrácí na druhé Čechy jen jeden bod a zápas s nimi prezentuje jako utkání roku.

„Vím jen, že nás tam čeká stadion, kde je kolem hřiště atletická dráha. Kapacita 14 tisíc bude vyprodaná. Chystáme se na bouřlivé prostředí. Kosované netají, že pro ně je zápas s námi klíčový a potřebují vyhrát. Už jen proto, že hned po něm pak jedou do Anglie," avizuje brankář Tomáš Vaclík.

Reklama

Související témata: