Hlavní obsah

Ramos schytal kartu za netradiční oslavu gólu. Sudí význam nepochopil, poté se omlouval

Bukurešť/Praha

Rozhodčí si myslel, že jde o provokaci. Španělský obránce Sergio Ramos otevřel skóre čtvrtečního reprezentačního utkání na půdě Rumunska, když se ve 29. minutě duelu prosadil z penalty. Svou trefu následně oslavil netradičním způsobem. Dlaněmi předváděl něco, co připomínalo dioptrické brýle. Od sudího si za to vysloužil žlutou kartu. Za tu se pak arbitr omluvil. Ramos totiž později vysvětlil, že tím posílal pozdrav svému brýlatému synovci. Španělsko zvítězilo 2:1.

Foto: Juan Medina, Reuters

Sergio Ramos z Realu Madrid.

Článek

Zdá se, že během reprezentačního utkání Španělska v Bukurešti proti Rumunsku došlo k jednomu velkému nedorozumění. Německý sudí Deniz Aytekin totiž po gólově oslavě udělil Sergiu Ramosovi žlutou kartu. Jak později hráč Realu Madrid vysvětlil, jednalo se o pozdrav jeho synovci, který má problémy se zrakem.

To ale zkušený arbitr nepochopil. Myslel si, že třiatřicetiletý bek tím provokuje domácí publikum. Za udělení karetního trestu v 29. minutě duelu se později omluvil.

„O přestávce jsem to rozhodčímu vysvětlil,“ nechal se po utkání slyšet Ramos. „To gesto byl pozdrav pro mého synovce, který stejně jako já nosí brýle. Chtěl jsem ho tím podpořit,“ vysvětlil svůj záměr.

Nebylo to jediné karetní potrestání v duelu. V 79. minutě se za stavu 2:1 pro Španělsko po červené za podražení pakoval ze hřiště Diego Llorente. Oslabení fotbalisté z Pyrenejského poloostrova se ale nenechali rozhodit a utkání dotáhli do vítězného konce. Po pěti odehraných kolech kvalifikace si s plným bodovým ziskem Španělsko bezpečně kráčí pro postup na Euro 2020. Druhé Švédsko na něj ztrácí už 5 bodů.

Reklama

Související témata: