Hlavní obsah

Neděle s bazénem a nevěstou. Fotbalisté se vyrovnávají s tvrdou kritikou

Podgorica
Aktualizováno

Malovali si, jak klidnou neděli v příjemném lázeňském prostředí budou mít. Pravý opak je pravdou. Čeští fotbalisté se ještě během sobotního večera po prohraném utkání v Kosovu přesunuli do Černé Hory. V Podgorici budou mít v úterý klíčový reparát, aby se jim situace v kvalifikaci mistrovství Evropy 2020 definitivně nevymkla z rukou. Prostřednictvím sociálních sítí vnímají Vaclík a spol. neúprosnou kritiku, která je za sobotní výkon doma stihla.

Foto: Sport.cz

První trénink českého týmu v Černé Hoře.

Článek
Fotogalerie

Sotva se fotbalisté po nedělním obědě přesunuli k odpolednímu odpočinku, v recepci hotelu Verde se objevila nevěsta s dlouhou vlečkou a uměleckým fotografem v patách. Teprve v úterý se ukáže, zda přinesla národnímu týmu štěstí. V Kosovu každopádně nesetrval ani o minutu déle, než bylo nutné.

„Hodí se nám, že se v sobotu hrálo od tří odpoledne. Mohli jsme si aspoň naplánovat okamžitý přesun do Černé Hory, kde máme o něco lepší podmínky. A bude také více času na potřebnou regeneraci," vysvětluje manažer mužstva Libor Sionko.

Hotel na okraji Podgorice je tradičním azylem většiny týmů, které sem zavítají. Ať už fotbalových, basketbalových či házenkářských. Lázeňský areál nabízí také vlastní bazén a wellness.

Reprezentace dorazila v sobotu před desátou večerní, v neděli dopoledne měla první lehčí trénink a odpoledne přijde na řadu důkladný rozbor u videa.

Šance na nápravu přijde brzy

Mužstvo samozřejmě ještě v Prištině zaregistrovalo, jaká kritika se na jeho adresu doma snesla.

„Všichni dobře víme, že náš výkon nebyl dobrý. Podle mého je však zbytečné se v sobotní porážce babrat. Spíš se koukneme, jak jsme doma porazili Černou Horu, než jak jsme prohráli v Kosovu," doporučuje bundesligový legionář Pavel Kadeřábek.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Čeští fotbalisté slaví úvodní branku utkání v Kosovu.

„Nemyslím si, že bychom měli podléhat nějaké skepsi. Hned v úterý máme možnost na hřišti zareagovat," přidává se brankář Tomáš Vaclík.

„Musíme tady vyhrát, abychom se až do konce skupiny drželi v popředí. Porážkou jsme si situaci samozřejmě ztížili. V sobotu měli kluci hlavy dole, ale dáme se zase dohromady, o to se nebojím," ujišťuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Reklama

Související témata: