Hlavní obsah

Snad nás fanoušci zase vezmou na milost, oddechl si Šilhavý

Podgorica

Radoval se víc než jindy, jasná věc. Kdyby jeho tým nevyhrál po výbuchu v Kosovu ani v Černé Hoře, už mohl na trenérské tabuli pomalu malovat černé scénáře. „Posledně mi bylo samozřejmě blbě. Porážka nešla vrátit, stále dokola jsme ji analyzovali a noci byly krátké. O to výhra těší víc. Snad nás fanoušci zase vezmou na milost,“ usmívá se Jaroslav Šilhavý po vítězství 3:0. Fotbalová reprezentace v kvalifikaci EURO 2020 znovu drží osud ve svých rukou.

Foto: Risto Bozovic, ČTK/AP

Lukáš Masopust se postaral o druhý gól českého týmu

Článek
Fotogalerie

Tolik potřebné vítězství týmu zajistily standardní situace. Svěřenci Jaroslava Šilhavého celkem osmnáctkrát vystřelili, osmkrát mířili mezi tyče a tři ze střel skončily v síti za zády domácího brankáře Petkoviče.

„Klíčové bylo, že jsme proměnili šance. Už při sobotním utkání v Kosovu jsme měli dostatek příležitostí, ale využili jsme jedinou. V Černé Hoře jsme byli produktivní. Hodně důležitá byla trpělivost, protože jsme do utkání dobře vstoupili a byla jen otázka času, kdy se někdo z nás prosadí a získáme klid," pochvaluje si záložník Alex Král.

„Výsledek v Kosovu byl pochopitelně špatný, ale i tam jsme si vytvářeli šance. V Černé Hoře jsme konečně byli i produktivní. Všichni jsme věděli, že jde o velice důležité utkání, což se promítlo v zodpovědném přístupu. A proto máme tři body a kvalifikace je dál dobře rozjetá," vyzdvihuje záložník Vladimír Darida, který uzavřel skóre proměněným pokutovým kopem v nastaveném čase.

Produktivita je klíč k úspěchu

O vítěznou trefu se po přímém kopu Jakuba Jankta postaral devět minut po přestávce hlavičkující Tomáš Souček. „Štvalo mě, když jsem v první půlce dvakrát v podobných situacích neuspěl. O to více jsem byl šťastný za trefu po pauze," lebedí si Souček.

„Ve srovnání s duelem v Kosovu jsme byli produktivnější. Ale gólů jsme mohli dát ještě více. Tohle je třeba zlepšit, jde o klíč k úspěchu," uvědomuje si Souček.

Reklama

Související témata: