Hlavní obsah

Anglie se směje kouči Kosova. Vzteklý nervák předvedl před kamerou bizarní proměnu

Hodně svérázný takticko-psychologický výstup na tiskové konferenci po kvalifikačním fotbalovém zápase s Českou republikou v podání kouče Kosova Bernanda Challandese vzbudil velký ohlas i v Anglii, která hostila balkánského soupeře v úterý večer. A i na Ostrovech se nakonec během vítězství Albionu 5:3 dočkali od švýcarského stratéga silného emocionálního výlevu.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Trenér Kosova Bernard Challandes v Southamptonu.

Článek

Kosované sice dokázali zaskočit favorita brzkým vedoucím gólem po velké hrubce domácí obrany, ale pak se rozjela anglická ofenzivní mašina a do kabin se šlo už za stavu 5:1, když hned dvakrát se těsně před pauzou trefil Sancho.

Nasupený Challandes vlétl do tunelu a řval na všechny strany. „Strašné," hulákal v útrobách a vztekle mával rukama. Kromě nepříznivého výsledku jej také štvala údajná křivda, protože měl za to, že pátý gól v první minutě nastavení úvodního poločasu padl z ofsajdu.

68letý kouč ale zároveň ukázal, že své emoce umí velmi briskně dostat pod kontrolu, protože jakmile si všiml, že jej zabírá kamera, ze vzteklého běsnění v mžiku vykouzlil na své tváři dobrácký úsměv.

Jeho rychlá proměna v Anglii velmi pobavila i komentátory ve studiu, kteří si jeho poločasový výstup ve studiu analyzovali.

Challandes ale evidentně svoji poločasovou práci odvedl dobře, protože jeho tým, krátce po přestávce dal dva góly a favorita ještě nečekaně potrápil.

Reklama

Související témata: