Hlavní obsah

Jeden z hrdinů Slavie se debutu nedočká, reprezentace hlásí před Anglií ztráty

Praha
Aktualizováno

Dvě vynucené změny museli udělat trenéři fotbalové reprezentace v přípravě na kvalifikační duel s Anglií. Zraněné obránce Davida Hovorku a Filipa Nováka nahradili obránce Stefan Simič a záložník Jaromír Zmrhal. Hovorka, který zatím nemá žádný start za národní A-tým, byl jedním z osmi původně nominovaných slávistů.

Proč Filipa Nováka s Davidem Hovorkou nahradili Jaromír Zmrhal a Stefan Simič? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zranění mění nominaci. Davida Pavelku již během víkendu nahradil v nominaci plzeňský Lukáš Kalvach. Hned na začátku pondělního srazu pak musí realizační tým řešit další změny v kádru. Kvůli zdravotním problémům nebudou k dispozici ani David Hovorka a Filip Novák. Jejich místa zaplní Stefan Simić a Jaromír Zmrhal.

Hovorka byl povolán do reprezentace podruhé v kariéře, ale ani tentokrát se jeden z hrdinů současné Slavie nedočká premiérového startu v národním týmu.

"David už v předchozích zápasech za Slavii hrál se sebezapřením. Kolem oběda jsme jeho stav ještě konzultovali s ním a s doktorem Krejčím. Zranění dospělo do fáze, že se musí doléčit a že se David odpojil od národního mužstva," vysvětluje Jiří Chytrý, asistent trenéra Jaroslava Šilhavého.

Simič odvádí dobré výkony

Hovorkovo místo zaujme Simić, jenž byl členem kádru již během zářijového srazu, kdy nahradil Tomáše Kalase. V aktuální sezoně odehrál v dresu Hajduku Split deset zápasů, vstřelil jeden gól a dostal čtyři žluté karty. Naposledy v sobotu přispěl k vítězství 2:0 nad Varaždinem.

"Simič odvádí dobré výkony v klubu. Navíc byl na minulém srazu, měli jsme možnost ho vidět na tréninku a byli jsme s ním spokojeni," poukazuje Chytrý.

Novák si přivodil zranění v nedělním utkání turecké ligy. Za svůj Trabzonspor nedohrál, měl problémy s třísly a po půlhodině musel nuceně střídat. Realizační tým se rozhodl povolat Zmrhala, který v létě přestoupil z pražské Slavie do italské Brescie. V Serii A zatím třikrát nastoupil jako střídající hráč.

Z Krejčího je obránce

Pozici levého beka místo Nováka v kádru zaujme záložník Ladislav Krejčí, který na postu v defenzivě nastupuje v posledních zápasech za Boloňu. "Rozhodli jsme se, že jako alternaci za Filipa posuneme Láďu o post dolů. A za Láďu přibyl Jarda Zmrhal jako ofenzivní hráč," líčí rošádu Chytrý.

Až v pondělí večer se k týmu připojí útočník Zdeněk Ondrášek z Dallasu, který byl dodatečně nominovaný v minulém týdnu.

"Dařilo se mu v Polsku. Po odchodu do Ameriky mu chviličku trvala adaptace a teď podává stabilně dobré výkony. Na to, jak je fyzicky vybavený, typologicky silový hráč, tak je nadprůměrně pohyblivý, rychlostně dobře vybavený a efektivní. Pro nás zajímavá kombinace. Slibujeme si od něj, že díky němu můžeme být nebezpečnější a efektivnější v útočné fázi," říká Chytrý.

Reklama