Hlavní obsah

Kobra v Bulharsku neuštknula. Jsem zklamaný, hráli jsme házenou, povzdechl si Ondrášek

Sofie

Byl notně zklamaný. Autor vítězné trefy v říjnovém duelu s Anglií byl po nedělní kvalifikační derniéře v Bulharsku bez nálady. Byť česká fotbalová reprezentace měla postup na ME v kapse, útočník Zdeněk Ondrášek kousal porážku 0:1 těžko.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Bulhar Vasil Božikov (vlevo) a Zdeněk Ondrášek.

Článek
Fotogalerie

Proč českému mužstvu zápas v Sofii nevyšel?

Těžko říct. Zápas vypadal skoro jako ten s Kosovem. Měli jsme míč, soupeř vstřelil z první šance gól. Ale myslím, že jsme hráli, co jsme chtěli, bohužel jen po šestnáctku. Hráli jsme tedy spíš házenou.

Jste na sebe nazlobený, že jste se nedostal do žádné šance?

Jsem strašně zklamaný. Vyprodukoval jsem jednu polostřelu za osmdesát minut, což je na útočníka slabý. Mám teď už víceméně dovolenou. Odpočinu si a zase začnu pracovat. Protože takhle to nejde.

Ovlivnily zápas prázdné ochozy?

Takové výmluvy nemůžeme vyslovit, šlo přece o reprezentační zápas. Chtěli jsme všichni vyhrát. Nevyšlo to. Je pochopitelně škoda, když se musí hrát bez fanoušků. Ale bylo to pro oba týmy stejné.

Mrzí vás, že jste si pokazili dojem z vynikajícího výkonu a výhry s Anglií?

Zápas s Bulharskem jsme ale měli pod kontrolou, zaspali jsme bohužel při standardce. Do velkého vápna jsme dostali málo míčů, a když už tam přišly, byli jsme málo důrazní. Když nejste v šestnáctce hladoví, góly se těžko střílejí.

Chyběla týmu větší lehkost?

Nemyslím. Když už jsme měli postup jistý, jakou větší lehkost bychom chtěli mít? Z naší strany to prostě nebylo před brankou Bulharů dost dobré.

Třicátého listopadu se budou losovat skupiny mistrovství Evropy. Děláte si velké naděje, že se vás bude šampionát týkat?

Už po zápase s Kosovem jsem říkal, že dva zápasy kariéru nedělají. Co bylo, bylo. Zásadní bude, jak bude člověk vypadat v březnu.

Reklama

Související témata: