Hlavní obsah

Byl to spíš boj, shodli se reprezentanti po porážce v Bulharsku

Sofie

Chtěli se s úspěšnou kvalifikací o ME 2020 rozloučit vítězstvím, včera v Bulharsku k němu ale měli čeští reprezentanti poměrně daleko. I proto národní stadion v Sofii opouštěli se svěšenými hlavami.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Nůžky Jana Bořila.

Článek

„Zápas se nám příliš nepovedl, hráče chválit nebudu," prohlásil trenér Jaroslav Šilhavý. „Prohra nás všechny mrzí. Měli jsme jen několik pološancí. Chybělo tomu z naší strany lepší řešení finální fáze. Navíc Bulhaři se po vstřelené brance zatáhli a zdržovali. Chtěli jsme rychleji otáčet hru, posílat centry do vápna. Realizace ale nebyla dobrá, byl to spíš boj," povzdechl si stoper Ondřej Kúdela.

Právě on se nachomýtl u klíčového momentu zápasu, kdy Božikov po centru z přímého kopu vstřelil hlavou rozhodující gól. Byť jeho postavení zavánělo ofsajdem, Bulhar zakončoval zcela nekrytý. Nejblíže k němu měl Kúdela.

Foto: STR, ČTK/AP

Ondřej Čelůstka a Bulgar Marcelinho.

„Čekali jsme na pohyb hráče, který standardku rozehrával. Ondra Čelůstka hned říkal, že mu to přišlo jako ofsajd, ale rozhodčí nemával. Nedá se nic dělat," podotkl Kúdela.

„Celou dobu jsem si myslel, že jde o ofsajd. Přišlo mi to divné, protože jsme byli hodně vysoko a Božikov hlavičkoval úplně sám. Věděl jsem, že na centr nemůžu jít a musím zkusit reagovat. Trefil to skvěle, nedal mi šanci," doplnil brankář Ondřej Kolář.

Podle něj český celek vyprodukoval až příliš ztrát, hrálo se většinou jen mezi šestnáctkami. „Zápas nebyl příliš o fotbale, byl to spíš boj. Obě mužstva měla vlastně jen standardní situace. Bulharsko jednu využilo, my žádnou," doplnil debutant v reprezentační brance.

Reklama

Související témata: