Hlavní obsah

Trapas! Spletl si triko, v kvalifikaci hrál v dresu spoluhráče

Belgičtí fotbalisté nadále vítězně procházejí kvalifikací o postup na mistrovství Evropy 2020, které už mají jisté, nicméně v sobotním duelu v Petrohradu proti domácímu Rusku (1:4) se nevyvarovali nemilého faux pas. Obránce Dedryck Boyata si o přestávce převlékl dres, ale omylem si vzal do druhé půle triko spoluhráče z národního týmu a forvarda Chelsea Michyho Batshuayie. A dokonce v něm plných 12 minut hrál, než si na lavičce přehmatu všimli a Boyata se musel znovu svlékat.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Fotbalisté Belgie před kvalifikačním utkáním na ME 2020 v Petrohradu proti Rusku. Obránce Dedryck Boyata stojí v horní řadě druhý zprava.

Článek

Už proto, že Batshuayi svůj dres potřeboval, neboť v 77. minutě střídal svého parťáka z útoku Romelua Lukakua, jenž o pět minut dříve vstřelil čtvrtý úspěch belgického týmu.

O výhře hostů v Petrohradu rozhodli sourozenci Hazardové. Thorgan otevřel v 19. minutě skóre a jeho starší bratr Eden ještě do přestávky přidal dva góly. Až za stavu 0:4 za domácí v závěru snížil Georgij Džikija a připravil Belgii první inkasovaný gól po sedmi zápasech a teprve druhý obdržený v kvalifikaci.

Belgičané si tak v předposledním kole pojistili první místo v tabulce skupiny I, kde je na závěr čeká v úterý domácí zápas proti Kypru.

Reklama

Související témata: