Hlavní obsah

Euro v ohrožení! Přijde anglická reprezentace o gólmana?

Anglie

Účast na Euru 2021 je pro Jordana Pickforda nejistá. Kvůli zranění postranního břišního svalu, které utrpěl při posledním ligovém utkání, vynechal reprezentační sraz. Gólmana Evertonu by to mohlo stát nejen místo, ale i post brankářské jedničky v anglické reprezentaci.

Foto: Reuters

Jordana Pickforda úpí bolestí v zápase Everton - Burnley.

Článek

Během 28. kola Premier League mezi Evertonem a Burnley došlo k nepříjemné události. Ke konci prvního poločasu za stavu 2:0 pro hosty se zranil hvězdný gólman Jordan Pickford a muselo dojít ke střídání. Everton nakonec dokázal pouze snížit a z vítězství 2:1 se radovalo hostující Burnley.

Sedmadvacetiletý Pickford kvůli zranění neodcestoval na reprezentační sraz. Přišel tak o kvalifikaci na Mistrovství světa v Kataru, v níž se Anglie utkala se San Marinem, Albánií a Polskem. V brance ho zastoupil osmadvacetiletý Nick Pope působící v Burnley.

Momentálně není známo, kdy se brankář Evertonu vrátí na trávník v Goodison Parku. Podle anglického kouče Garetha Southgatea je nutné mít zásadní pravidlo určující nominaci hráčů. Podle něj by se do širšího kádru měli dostat pouze hráči, kteří budou ve stoprocentní zdravotní kondici.

Kdo nakonec bude brankářskou jedničkou?

Zda bude nominován na Euro 2021 není vůbec jisté. Vše se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu. Ani v případě jeho nominace není start na Euru jistý, jelikož jeho reprezentační kolega Pope předváděl v kvalifikačních zápasech skvělé výkony a o post brankářské jedničky anglické reprezentace by jej tak mohl připravit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.