Hlavní obsah

Irsko nepředpokládá, že pustí na stadion v Dublinu během fotbalového ME diváky

Dublin

Irská vláda nepředpokládá, že bude moci splnit podmínku UEFA a naplnit alespoň z 25 procent stadion v Dublinu pro zápasy fotbalového mistrovství Evropy. Na takový krok je v červnu podle vicepremiéra Lea Varadkara vzhledem ke koronavirové situaci příliš brzy.

Foto: Sport.cz

Radost fotbalistů Irska z gólu.

Článek

O rok odložené mistrovství Evropy se bude v červnu a červenci konat ve 12 zemích. Evropská fotbalová unie UEFA bude v pátek rozhodovat, zda ponechá pořadatelství trojici měst Mnichov, Bilbao a Dublin, která jako poslední nezaručila alespoň částečnou přítomnost diváků na stadionech.

"Jsme velmi opatrní a máme pocit, že červen je příliš brzy. Myslím, že pokud na tom budou trvat (naplnění 25 procent kapacity stadionu), tak bude hodně těžké, aby se to uskutečnilo, což je nešťastné," připustil Varadkar možnost odebrání zápasů Dublinu.

Metropole Irska, jehož reprezentace se na EURO nekvalifikovala, má od 14. června hostit tři zápasy základní skupiny E mezi Polskem, Slovenskem a Švédskem a jedno osmifinále. Země hodlá příští měsíc začít s opatrným rozvolňováním, přičemž obchody by se měly otevřít na konci května a například hotely až v červnu.

Reklama

Související témata: