Hlavní obsah

Rozpis zápasů českého týmu na EURO. V cestě do semifinále stojí Dánové

Fotbalové EURO začíná 11. června, finále hostí londýnské Wembley 11. července. Na šampionátu samozřejmě nechybí ani česká fotbalová reprezentace, která po postupu z těžké skupiny dokázala v osmifinále porazit Nizozemsko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace oslavují gól na 2:0 během utkání Ligy národů se Slovenskem.

Článek

Na turnaji se představí celkem 24 týmů. Národní byl v čtyřčlenné skupině D se Skotskem, Chorvatskem a Anglií. Češi vstoupili do turnaje 14. června, druhý zápas hráli o čtyři dny později a pouť základní skupinou zakončili 22. června.

Evropský šampionát hostí hned jedenáct zemí. Zápasy skupiny D se hrály na stadionu ve Wembley v Londýně a Hampden Parku v Glasgowě.

EURO 2021 | Rozpis zápasů českého týmu

Den a časZápasStadion
14. června, 15:00Skotsko - Česko 0:2Hampden Park, Glasgow
18. června, 18:00Chorvatsko - Česko 1:1Hampden Park, Glasgow
22. června, 21:00Česko - Anglie 0:1Wembley, Londýn
Osmifinále
27. června, 18:00Nizozemsko - Česko 0:2Puskás Aréna, Budapešť
Čtvrtfinále
3. července,18:00Česko - DánskoOlympic stadium, Baku

Favoritem skupiny byl jednoznačně tým Anglie, který se současně řadí i k favoritům na celkové vítězství. Angličané jsou semifinalisty mistrovství světa 2018 v Rusku, Chorvaté dokonce finalisté.

Skotsko, jež se kvalifikovalo přes baráž, se kontinentálního turnaje účastní poprvé od roku 1996.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Do osmifinále EURO 2021 postoupila česká reprezentace z třetího místa, první skončila se sedmi body Anglie, Chorvatsko obsadilo druhou příčku díky lepšího skóre s Českem, které tak v osmifinále turnaje narazilo na Nizozemsko.

Boj o postup do čtvrtfinále nakonec Češi zvládli, když po gólech Tomáše Holeše a Patrika Schicka porazili obávané Oranje 2:0 a v zápase o semifinále se utkají s Dánskem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama