Hlavní obsah

Španělé po covidu kapitána povolali před EURO dalších šest fotbalistů

Španělskou fotbalovou reprezentaci po pozitivním testu na koronavirus kapitána Sergia Busquetse doplnilo šest hráčů. Zbytek týmu měl v pondělí výsledky dalšího kola testování negativní a s výjimkou barcelonského záložníka Busquetse, jenž je v izolaci, pokračuje v přípravě na Euro. Zahájí ho v pondělí zápasem se Švédy. Ještě předtím ale všichni členové týmu dostanou vakcínu proti covidu-19.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo a Španěl Alvaro Morata po přípravném duelu před EURO.

Článek

Reprezentace v pondělí do zálohy povolala pětici Rodrigo Moreno (z Leedsu), Pablo Fornals (West Ham), Carlos Soler (Valencie), Brais Méndez (Celta Vigo) a Raúl Albiol (Villarreal), k nimž dnes přibyl brankář Kepa Arrizabalaga z Chelsea. "Budou se připravovat v paralelní bublině. Je to opatření proti možným důsledkům, které by mohly vyplynout z pozitivního testu Sergia Busquetse," uvedl svaz v prohlášení.

Kvůli riziku nákazy koronavirem budou členové národního mužstva ve středu očkováni. "Děláme výjimku, protože nás reprezentují na vrcholném turnaji," uvedl ministr sportu José Manuel Rodríguez. Vzhledem ke svému věku ještě fotbalisté nárok na vakcínu nemají, ve Španělsku se nyní soustředí na očkování lidí starších 50 let, v některých regionech na kategorii 40+.

Kapitán výběru Luise Enriqueho Busquets v pátek odehrál více než hodinu v přípravném utkání s obhájci titulu Portugalci při bezbrankové remíze v Madridu. V izolaci je od neděle a může v ní strávit až deset dnů. Další duel Španělé odehrají 19. června s Polskem a skupinu E v Seville uzavřou o čtyři dny později proti Slovensku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: