Hlavní obsah

Na zápasy fotbalového ME ve Wembley budou nově moci i plně očkovaní Britové

Londýn

Do londýnského Wembley, kde své závěrečné utkání v základní skupině fotbalového mistrovství Evropy sehraje proti Anglii česká reprezentace, budou moci nově i britští fanoušci, kteří se prokážou kompletním očkováním proti koronaviru. Uvedli to zástupci UEFA. V ostatních případech bude nutný již dříve avizovaný negativní test ne starší než 48 hodin. Tato omezení se během ME naopak nebudou týkat skotského Hampden Parku, kde Češi nastoupí proti domácímu výběru a Chorvatsku. Zde nebudou očkování ani test nutné.

Foto: Peter Powell, Reuters

Anglický kanonýr Harry Kane při pokleku na podporu hnutí Black Lives Matter před zápasem s Rakouskem

Článek

"Naší hlavní prioritou je zajistit bezpečný turnaj. Spolupracujeme s místními vládami a zdravotními úřady, abychom dodržovali pokyny platné v hostitelské zemi," citovala BBC stanovisko UEFA.

Vstup do Wembley s očkováním se bude týkat pouze britských občanů nad 11 let, kteří obdrželi druhou dávku vakcíny nejméně 14 dní před daným utkáním. Návštěvníci to budou moci prokázat i ve speciální aplikaci. Naopak ostatní fanoušci budou povinni předložit negativní test starý maximálně 48 hodin. Na domácí stadion Anglie může dorazit nejvýše 22 500 fanoušků, tedy 25 procent z celkové kapacity.

Odlišné podmínky budou panovat v Hampden Parku, kde doklad o očkování nebo negativní test nebudou nutné. Fanoušci zde ale budou muset nosit respirátory a dodržovat mezi sebou bezpečnou vzdálenost. Povolená kapacita je zde 12 tisíc fanoušků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

ME se uskuteční také Římě, Mnichově, Baku, Petrohradu, Budapešti, Seville, Bukurešti, Amsterdamu a Kodani.

Reklama

Související témata: