Hlavní obsah

Portugalsko - Izrael 4:0 Portugalci v generálce na ME vyhráli, Ronaldo se přiblížil rekordu

Fotbaloví úřadující mistři Evropy z Portugalska v generálce na Euro doma deklasovali Izrael 4:0 i díky gólu kapitána Cristiana Ronalda. Hvězdný kanonýr si v národním týmu polepšil na 104 branek a už jen pět zásahů ho dělí od vyrovnání reprezentačního rekordu Íránce Alího Daeího. V Lisabonu se dvěma góly a jednou asistencí blýskl Bruno Fernandes.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo při utkání s Izraelem.

Článek

Izraelce v úvodním poločase dlouho držel brankář Ofir Marcian. Jeho neprůstřelnost ukončili Portugalci až ve 42. minutě. Joao Cancelo našel v šestnáctce volného Fernandese a ten otevřel skóre přízemní ranou.

Hned za dvě minuty Ronaldo po Fernandesově přihrávce prostřelil Marciana a pojistil domácí vedení. Šestatřicetiletý útočník Juventusu se 104. gólu dočkal ve 175. reprezentačním utkání.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Obhájci evropského zlata i po změně stran měli hru pevně pod kontrolou a v závěru dokonali izraelský debakl. V 86. minutě se trefil Cancelo a v první minutě nastavení uzavřel skóre Fernandes další výstavní ranou.

Portugalci vstoupí do šampionátu v úterý 15. června zápasem s Maďarskem v Budapešti, poté v nabité skupině F vyzvou Německo v Mnichově a úřadující mistry světa Francii znovu v Budapešti.

Přípravné utkání před mistrovstvím Evropy:
Lisabon: Portugalsko - Izrael 4:0 (2:0)
Branky: 42. a 90.+1 B. Fernandes, 44. Ronaldo, 86. Cancelo.

Reklama

Související témata: