Hlavní obsah

Nejhorší přímák v kariéře? Ronaldovi se teď směje celý svět

Bude jednoznačně jednou z největších hvězd nadcházejícího evropského fotbalového šampionátu. Portugalský útočník Cristiano Ronaldo odehrál oba přípravné zápasy před EURO, nejdřív proti Španělsku (remíza 0:0) a teď proti Izraeli, kde se gólem podílel na výhře 4:0. Jenže jeho gólový příspěvek mohl být vyšší, stačilo lépe zamířit, respektive vůbec zamířit.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Cristiano Ronaldo při utkání s Izraelem.

Článek

I mistr tesař se někdy utne. Tak by se dal jednoduše popsat nepovedený Ronaldův přímý kop z 41. minuty zápasu s Izraelem. Byla to rána jako z děla, jenže mířila zcela mimo bránu a letěla daleko do hlediště.

Všichni přítomní už pak jen s úsměvem sledovali, jak míč mizí mezi sedačkami. Ronaldo však svou minelu po chvilce napravil, když propálil gólmana Marciana a připsal si 104. zásah v reprezentačním dresu. V zápase se ještě dvakrát trefil Fernandes a jednou Cancelo. Portugalsko tedy generálku vyhrálo poměrem 4:0.

Ronalda rozhodně není radno podceňovat, ale otázkou je, zda by se měl stavět k přímým kopům... Od roku 2017 totiž za Juventus proměnil pouze jediný. Nikdo však nepochybuje o tom, že i bez nich se s největší pravděpodobností během EURO stane světovým rekordmanem v počtu vstřelených gólů v reprezentačním dresu a sesadí z trůnu bývalého útočníka Aliho Daeího z Íránu, který má na kontě 109 zásahů.

Reklama

Související témata: