Hlavní obsah

Černý kůň EURO. Komu věří hvězda francouzské reprezentace?

Paříž/Praha

Bude se historie opakovat? Záložník francouzské reprezentace Paul Pogba věří, že největším překvapením EURO by se mohl stát výběr Walesu. Osmadvacetiletá hvězda Premier League si myslí, že parta kolem Garetha Balea by mohla šokovat fotbalový svět, stejně jako se jí to povedlo před pěti lety ve Francii. Ostrovní celek tehdy ve své fantastické jízdě šampionátem dokráčel až do semifinále.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Francouzští reprezentanti Antoine Griezmann (vpravo) a Paul Pogba oslavují gól v přípravném utkání před fotbalovým EURO.

Článek

Velšané v roce 2016 vstupovali do EURO jako velký outsider. V historii evropského šampionátu to pro reprezentaci ostrovního státu byla premiéra a rovněž první velký turnaj od mistrovství světa 1958.

Charismatický trenér Chris Coleman před pěti lety své svěřence ale dovedl až do senzačního semifinále, kde Wales podlehl 0:2 pozdějším mistrům Evropy z Portugalska.

Francouzi v přípravném utkání minulý týden Velšany rozstříleli doma 3:0. Hvězda hostů Daniel James z Manchesteru United si ale i tak za výkon celého týmu vyslechl od svého klubového spoluhráče Pogby slova chvály.

„Mluvil jsem s ním po zápase. Paul říkal, že máme skvělý tým a že můžeme dojít daleko," přiznal pro ostrovní média James. „Věříme si, nejsme tu proto, abychom hráli druhé housle," dodal rychlík z United.

Wales vstoupí do turnaje sobotním duelem proti výběru Švýcarska. Ve skupině A ho postupně čekají ještě zápasy s Tureckem a favorizovanou Itálií.

Reklama

Související témata: