Hlavní obsah

Napětí v táboře mistrů světa! Hvězdný kanonýr Mbappé se urazil

Mnichov/Praha

Francouzi patří mezi hlavní favority probíhajícího evropského fotbalového šampionátu, v jejich týmu to však před úterním ostře sledovaným vstupem do turnaje proti Německu vře! Napětí vyvolal výrok útočníka Oliviera Girouda po přípravném utkání proti Bulharsku, v němž okomentoval spolupráci v útočné fázi s kolegou Kylianem Mbappém.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Francouzský útočný klenot Kyllian Mbappé.

Článek

Úřadující mistři světa generálku s Bulharskem jasně ovládli. Střídající Giroud, který krátce před přestávkou nahradil se zraněným kolenem laborujícího Karima Benzemu, se na výhře 3:0 podílel dvěma trefami. V pozápasovém interview se však podle francouzských médií vyjádřil v tom smyslu, že tým by mohl být ještě efektivnější, kdyby se Mbappé nesnažil vyřešit všechny útočné situace sám a více kombinoval.

Hvězdy PSG se však spoluhráčova slova dotkla, urazila se, a dokonce požádala trenéra Didiera Deschampse o svolání tiskové konference, na které by mohl na Giroudovo prohlášení reagovat. Kouč to však odmítl s tím, že nechce konflikt ještě více eskalovat. V týmu Galského kohouta by se prý teď přesto napětí mezi oběma střelci dalo krájet...

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Francouzský ostrostřelec Olivier Giroud oslavuje svůj druhý gól v generálce na EURO proti Bulharsku.

„Že jsem mu tehdy a tehdy nepřihrál? Sám mám v zápase 365krát stejný pocit, že jsem také v dobré pozici a pas nepřijde," vyložil Mbappé svůj pohled. Nejvíc ho prý mrzí, že snajpr Chelsea rozebíral situaci se zástupci médií místo toho, aby ji řešil nejprve s ním. „Nemám problém se o tom pobavit, se kterýmkoliv ze spoluhráčů. Olivier ví, kde mě v kabině hledat," dodal mnohoznačně.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Čtyřiatřicetiletý Giroud, jenž v národním týmu vstřelil už 46 branek a jen pět zásahů ho dělí od nejlepšího reprezentačního střelce Thierryho Henryho, se údajně snažil situaci urovnat. Za svým o 12 let mladším kolegou na tréninku zašel a pokoušel se mu vysvětlit, že ho do odpovědi dotlačili novináři.

Fanoušci Les Bleus, kteří vyhráli šest z posledních sedmi duelů a čtyřikrát za sebou neinkasovali, doufají, že obě útočné hvězdy znovu brzy najdou společnou řeč. Nejen na fotbalovém trávníku.

Reklama