Hlavní obsah

Nevzdám to! Proti Belgii tam budu s vámi, vzkázal Eriksen poté, co unikl smrti

Aktualizováno

Zprávy, které po sobotní události působí jako zázrak. Dánský fotbalista Christian Eriksen zkolaboval během úvodního zápasu Dánů proti Finsku a přímo na hřišti bojoval o život. „Byl pryč,“ slova zdravotníka, ze kterých mrazí. Všichni se modlili, aby byl záložník Interu v pořádku. Podle posledních zpráv je stabilizovaný a cítí se mnohem lépe. Dokonce poslal první vzkaz.

Foto: Jonathan Nackstrand, Reuters

Christian Eriksen v zápase proti Finsku

Článek

V závěru prvního poločasu zápasu Dánska s Finskem přišel moment, kvůli kterému se zastavil svět. Záložník Christian Eriksen spadl jak podťatý a začal boj o život. Při záběrech, na kterých bylo vidět oživování jeho bezvládného těla, ani ten největší fotbalový cynik neudržel slzy.

Po nějaké době však přišla úleva, fotbalistu se podařilo zachránit a z trávníku jej odváželi při vědomí. Teď se zdá, že je vše na dobré cestě k tomu, aby se záložník plně zotavil. Z nemocnice poslal skrze svého manažera povzbudivý vzkaz. „Cítím se lépe, ale chci vědět, co se stalo," citoval hráčova slova deník Gazzetta dello Sport.

„Děkuji všem, nevzdám to," poděkoval všem za podporu, která k němu mířila ze všech koutů světa. Fotbalistův manažer uvedl, že jej byl navštívit a že Eriksen vtipkoval a měl dobrou náladu. Stále však není jasné, co se mu přesně stalo, lékaři provádí další důkladná vyšetření.

Lékaři bojují o život Christiana Eriksena

Wolfgang Rattay, <a href="http://www.reuters.com/">Reuters</a>

„Chce fandit svým spoluhráčům proti Belgii, Lukaku se snad neurazí," uvedl Martin Schoots. Lukaku totiž po prvním vstřeleném gólu proti Rusku běžel ke kameře a poslal svému spoluhráči z Interu dojemný vzkaz.

Reklama

Související témata: