Hlavní obsah

Boží mlýny? Rozhodčí ukřivdili Kamarovi v zápase s Ruskem

Petrohrad/Praha

V Česku nechvalně známý finský útočník Glen Kamara aktuálně, na rozdíl od obránce Ondřeje Kúdely, řádí na evropském šampionátu. V prvním zápase proti Dánsku nebyl příliš výrazný, ale pomalu se začíná rozehrávat. Proti Rusku opět odehrál celý zápas, vyfasoval spornou žlutou kartu a předvedl řadu přesných přihrávek. Prohru 0:1 ale neodvrátil.

Foto: Kirill Kudryavtsev, Reuters

Glen Kamara (vpravo) v akci

Článek

Bouřlivák hrající za skotské Rangers byl v zápase hodně aktivní. Svým spoluhráčům posílal přihrávky přímo na kopačky, ale ti jeho nabídky využít nedokázali. Proti Rusům se jim sice podařilo skórovat jako prvním, jenže gól nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Krátce po tomto gólu jeden z ruských hráčů tvrdě šlápl Kamarovi na kotník, za což mohl vyfasovat klidně i červenou kartu. Jenže rozhodčí zůstal v klidu. Což se Kamarovi samozřejmě nelíbilo a horlivě s ním, jako v zápase několikrát, diskutoval.

Zanedlouho však rozhodčí Kamaru vytočil ještě víc, když on za podobný zákrok vyfasoval žlutou kartu. Určité satisfakce se dočkal, když ho ve 27. minutě stáhl za dres záložník Barinov, který byl potrestán stejně. O deset minut později jej ještě podrazil Ozdojev.

Kamara tak na vlastní kůži okusil podobně zákeřnou hru, kterou se svými spoluhráči z Rangers předváděl v zápase proti Slavii, v němž se pak dostal do křížku s obráncem Kúdelou. Ten za údajnou rasistickou urážku vyfasoval desetizápasový distanc.

Reklama

Související témata: