Hlavní obsah

Rána pro Anglii před bitvou s českou reprezentací. Dva hráči musí do izolace

Londýn/Praha

Citelná komplikace zasáhla anglickou fotbalovou reprezentaci na EURO před závěrečným zápasem skupiny D s Českou republikou. Hráči Ben Chilwell a Mason Mount se před úterním duelem s Šilhavého týmem izolovali kvůli blízkému kontaktu se skotským spoluhráčem z Chelsea Billym Gilmourem. Skotský svaz oznámil, že Gilmour musí do desetidenní karantény kvůli pozitivnímu testu na covid po sobotní remíze s Albionem.

Foto: Xxstringerxx Xxxxx, Reuters

Skot Billy Gilmour po zápase s Anglií. Muž zápasu měl pozitivní test na covid a do izolace museli i dva Angličané.

Článek

Glimour, Mount a Chilwell se po sobotním zápase ve Wembley společně fotografovali a objímali. Dvojici anglických fotbalistů je nyní nařízena po těsném kontaktu s nakaženým Skotem izolace od zbytku týmu a jejich účast v zápase s Českou republikou je ohrožena.

Je také možné, že zmeškají i start vyřazovacích bojů, který je na programu na konci týdne. Anglická asociace FA nyní situaci řeší s úřadem veřejného zdraví (Public Health England - PHE).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

„Oba hráči budou izolováni od zbytku týmu. Všichni reprezentanti Anglie podstoupili v pondělí antigenní testy s negativním výsledkem, stejně tak jako nedělní testování UEFA metodou PCR. Budeme postupovat podle covid protokolu a testovacího režimu UEFA a zároveň budeme v kontaktu s PHE," stojí v prohlášení FA.

Rádi bychom zítra vyhráli zápas i skupinu, takový je plán české fotbalové reprezentace

Sport.cz, UEFA, Reuters

Nepříjemná zpráva zastihla anglické reprezentanty na pondělním tréninku. Podobně tomu bylo i u 25 zbývajících Skotů, jejichž kontakt s Gilmourem nebyl vyhodnocen jako blízký. Zajímavostí je, že skotský kapitán Andy Robertson v pondělí smazal video na Instragramu, na němž s Gilmourem a Johnem McGinnem hraje stolní tenis.

Reklama

Související témata: