Hlavní obsah

Čtvrtfinále mezi Českem a Dánskem bude řídit Nizozemec

Baku

Rozhodčí Björn Kuipers bude řídit sobotní čtvrtfinále fotbalového mistrovství Evropy mezi Českem a Dánskem v Baku. Zkušený nizozemský sudí byl v minulosti u vítězství národního týmu v přípravě v Turecku a porážky Slavie s Dortmundem ve skupině Ligy mistrů.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Rozhodčí Bjorn Kuipers po konzultaci u systému VAR nařídil penaltu proti Slovensku během utkání EURO. Španělé ji ale neproměnili.

Článek

Kuipers utkání české reprezentace pískal zatím jenom v únoru 2013 při výhře 2:0 v turecké Manise. Osmačtyřicetiletý arbitr předloni v říjnu v Praze rozhodoval souboj Slavie s Dortmundem, který Pražané prohráli 0:2. Kuipers má za sebou také finále Ligy mistrů (2014), Evropské ligy (2013 a 2018) nebo Poháru FIFA (2013).

Majitel sítě supermarketů a kadeřnictví na letošním Euru už řídil zápas Dánsko - Belgie (1:2) a další duel skupinové fáze mezi Slovenskem a Španělskem (0:5). V obou Kuipers udělil po čtyřech žlutých kartách. Také v sobotu budou jeho asistenty krajané Sander van Roekel a Erwin Zeinstra. Videorozhodčím byl jmenován další Nizozemec Pol van Boekel.

Reklama

Související témata: